U ŽUPI KOMIN SVEČANO PROSLAVLJENA CVJETNICA

0

Danas je svečano u župi Komin proslavljena Cvjetnica.

Na početku svete mise blagoslovljene su maslinove grančice, da bi se poslije toga krenulo u procesiju. Poslije čitanja pjevana je muka po Luki. Župnik je u propovijedi napomenuo da se danas spominjemo Isusova svečana ulaska u Jeruzalem. Sve te događaje je u svojem prorokovanju davno prije opisao prorok Zaharija.

Don Dražen je istaknuo da se kroz događaje od Isusova ulaska u Jeruzalem pa do smrti na križu vidi prevrtljivost naroda. Od klicanja pa do osude nije prošlo nego samo pet dana. Od početka koji je bio veseo i svečan pa do osude i muke u tako kratko vrijeme. Isusa boli ta nevjera,rekao je. Na žalost,kršćani su često takvi, ponašaju se poputa tadašnjih Židova, daju obećanja pred Uskrs na ispovijedima obećavajući promjenu u svojem životu, da bi u kratko vrijeme po Uskrsu kršćanin ponovno počeo sa starim načinom života. Nije to u redu, rekao je župnik.

KOMIN ŽUPA1 KOMIN ŽUPA2 KOMIN ŽUPA3 KOMIN ŽUPA4 KOMIN ŽUPA5 KOMIN ŽUPA6 KOMIN ŽUPA7 KOMIN ŽUPA8

Vjernici često svojim postupcima i djelima izdaju svoj vjernički i kršćanski identitet. Masline koje su vjernici danas nosili na blagoslov biti će u našim domovima na vidljivom mjesto. To bi nam trebao biti podsjetnik na mir, na Isusovo otajstvo smrti i uskrsnuća, istaknuo je župnik. Na kraju propovijedi, župnik nas je pozvao da otvorimo naša srca i pratimo Isusa i da ostali vide da smo Božji narod cijelo vrijeme,a ne od prigode do prigode. Danas je dragi prijatelji stvarno bilo lijepo i svečano u našoj župi.

Tom lijepom ugođaju doprinijeli smo svi mi svojim dolaskom na svetu misu. Orila se pjesma našeg muškog i ženskog zbora u lijepoj kominskoj crkvi.

Tekst i foto: Župa sv. Ante, Komin

Share.

About Author

Comments are closed.