MONS VIDOVIĆ: Od danas su i Ploče u mojim molitvama!“

0

U ispunjenoj crkvi Kraljice neba i zemlje u Pločama, mons. Marin Vidović, nadbiskup, naslovni biskup Nina i apostolski nuncij, podijelio je sakrament svete potvrde za 26-ero pločanskih krizmanika.

„Danas pristupate stolu Gospodnjem i ovu svetu misu prikazujemo za vas da ostanete vjerni ovome danu, za vašu župu i vaše obitelji, te za Crkvu u našoj Domovini, kao i za nova duhovna zvanja ove župe i doline Neretve, jer danas je i Dan molitve za svećenička zvanja“, rekao je, među ostalim, mons. Vidović, istaknuvši krizmanicima kako Gospodin traži njihovo osobno zalaganje za spasenje njihovo i njihove braće, jer „žetva je velika, a radnika je malo“.

„Potrebno je poslušati Božji poziv i odgovoriti na njega, kako su odgovorile tisuće i tisuće tijekom minulih stoljeća. Skupina mladića i djevojaka, njih 26-ero, slušajući glas Isusa Krista i prihvaćajući njegove riječi, danas pristupa izvoru vode života kojeg je ustanovio dobri Pastir i tako će postati dionici spasenjske milosti. Na njih će sići Duh Sveti da bi se nastanio u njima i obdario ih potrebnim darovima. Ostanite vjerni Bogu, koji vas je pozvao ne prema vašim djelima, nego prema svojoj milosti. Vi ste sudionici nebeskog poziva“, rekao je mons.Vidović.

Pločanski župnik don Ante Antunović zahvalio je svima koji su proteklih dana pomagali da u nedjelju sve prođe u najboljem redu. „Dajem vam zadatak da povede računa i o svojim roditeljima, da, onima kojima je to potrebno, pokažete put do crkve, a kumovima poručujem da započnu izvršavati danas preuzete dužnosti“, rekao je don Ante. Krizmanici su se zahvalili mons. Vidoviću i uručili mu prigodne darove, a on je uzvratio: „Od danas su i Ploče u mojim molitvama.U životu budite ljudi i kršćani. Neka se za svakoga od vas može reći: ovo je čovjek, ovo je žena. Čovjek-radnik na prvom je mjestu, a ne zarada. Ono što danas s pravom osuđujemo, to činimo i dalje, hrabro, ne bojeći se nikoga osim Boga, a kad budete obnašali odgovorne funkcije ne zaboravite svoju ljudskost i kršćansko poslanje. Tako ćemo svijet učiniti boljim. Razmislite što ćete ponijeti u vječnost, gdje nema godina ni stoljeća“, rekao je mons. Vidović.

Donosimo popis pločanskih krizmanika:

 1. Li Batinović
 2. Luka Bebić
 3. Mia Čotić
 4. Andrea Ćosić
 5. Bartol Deak
 6. Veronika Delić
 7. Domagoj Domić
 8. Karlo Erceg
 9. Lana Erceg
 10. Anđela Glaviškić
 11. Hrvoje Grgurinović
 12. Paula Ivičević
 13. Petar Jelčić
 14. Ante Kavelj
 15. Noa Kerošević
 16. Tia Kerošević
 17. Nikola Krešić
 18. Nikolina Marinović
 19. Rea Mladinić
 20. Karla Ostojić
 21. Stipe Puljić
 22. Ana Rakušić
 23. Anamarija Senjanin
 24. Martina Šendo
 25. Katarina Vejić
 26. Stela Vukosav
Share.

About Author

Comments are closed.