PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA: Croatia hladi šampanjac iako je uzela samo bod, Gusar poražen u Čilipima

0

Croatia je osvojila ‘samo’ bod u Metkoviću. Gubila je u od ONK Metković (Marin Mišanović u 45. minuti), ali je uspjela 13 minuta prije kraja izjednačiti na 1:1 (Damir Hodžić). Međutim, i to sastavu trenera Frane Lojića bilo dovoljno da napravi novi korak naprijed jer se u Čibači dogodila ŠD Smokvica. Odigrala je momčad iz Smokvice za pet te ‘ubila’ svaku nadu Župe dubrovačke da će se kolo prije kraja vratiti na vrh priželjkujući kako Croatia neće slaviti u Metkoviću. To se i dogodilo, ali se u Čibači dogodilo: Župa dubrovačka – SD Smokvica 0:3!

Igor Čović, Jerko Pecotić i David Jurić pomrsili su račune momčadi trenera Ivice Karabogdana, koja je u zadnje tri utakmice kod kuće osvojila samo dva boda te ako ne osvoji naslov prvaka može sjest i plakat (redom: Župa dubrovačka – ONK Metković 1:1, Župa dubrovačka – Sokol 0:0 te sad Župa dubrovačka – ŠD Smokvica 0:3).

Croatia je nakon što je dobila kod kuće Župu dubrovačku sa 4:0 imala je šest bodova više i prednost u slučaju istog bodovnog učinka. Međutim, u idućih pet kola sve je prosula. Tada je ona čupala kosu te se dogodilo da Župa dubrovačka pet kola prije kraja ima bod više. Ali, nakon toga je ‘krenulo’ Župu dubrovačku kod kuće…

Ipak, uoči zadnjeg kola još je sve otvoreno, ali je sve u rukama Croatije. Nju se sve pita, nju i Konavljanina. Tek ako Croatia kiksa ili Konavljanin izvede novi podvig usred Gabrila (kao i u Županijskom kupu), tada se otvara mogućnost Župi dubrovačkoj da ipak osvoji naslov, ali ne samo momčadi iz Čibače, već i Slavenu, koji je opet uzeo sva tri boda. Sad je slavio u Žrnovu s 3:0 te ima samo dva boda manje od Croatije, a bod manje od Župe dubrovačke uoči zadnjih 90 minuta sezone. Župa dubrovačka je u zadnjem kolu gost Orebića, a Slaven dočekuje ONK Metković, koji se pak bori za četvrtu poziciju koja ga vodi u kvalifikacije za viši rang (nitko drugi se nije prijavio za igranje kvalifikacija, ali metkovski ‘crveno bijeli’ moraju biti među četiri najbolja, a sad su peti, slabiji su međusobno od četvrtog Gusara, koji ima također 36 bodova. Naime, ‘žuti’ iz Komina su dobili ove sezone obje protiv ONK Metković – 2:0 u Metkoviću te 3:2 u Kominu).

Ipak, 21. kolo pamtit će se po pobjedi momčadi iz Smokvice. Nije prvi put kako ‘kroji’ vrh prvenstvene tablice, kako zagorčava život kandidatima za prvaka. Prošle godine je skinula Gusara usred Komina. Inače, prošlo kolo je ŠD Smokvica potpisala kod kuće 7:0 protiv Grka, a sedam dana poslije pobjedu usred Čibače iz koje se vraća kući pjevajući. U zadnje četiri utakmice tri pobjede i remi te 13:1 pogodak razlika.

ZADNJE KOLO PARA GAĆE
Kad će više ta nedjelja, 19. svibnja. Gabrile su u središtu pozornosti. Župa dubrovačka će u Orebiću navijati za Orebić, a Slaven kod kuće za Konavljanin i Orebić. Naravno, i ONK Metković ima svoju računicu. Dolazi po bod(ove) na Gnjile i navijat će za Sokola protiv Gusara.

SEMAFOR 21. kolo
Nedjelja, 12. svibnja, Žrnovo:
Žrnovo – Slaven 0:3, Metković: ONK Metković – Croatia 1:1, Čilipi: Konavljanin – Gusar 3:1, Gruda: Sokol – Orebić 4:1, Čibača: Župa dubrovačka – ŠD Smokvica 0:3, srijeda, 15. svibnja, Vela Luka: Hajduk 1932. – Grk.

POREDAK
1. Croatia 45 bodova (44:17),
 2. Župa dubrovačka 44 boda (45:23), 3. Slaven 43 bodova (40:21), 4. Gusar 36 bodova (45:24), 5. ONK Metković 36 bodova (33:20), 6. Konavljanin 24 boda (24:39), 7. ŠD Smokvica 23 boda (40:38), 8. Orebić 23 boda (23:30), 9. Sokol 21 bod (24:39), 10. Žrnovo 20 bodova (17:44), 11. Hajduk 1932. (utakmica manje) 18 bodova (23:39), 12. Grk (utakmica manje) 15 bodova (24:47).

RASPORED Posljednje, 22. kolo
Nedjelja, 19. svibnja, Orebić:
Orebić – Župa dubrovačka, Komin: Gusar – Sokol, Gabrili: Croatia – Konavljanin, Gruda: Slaven – ONK Metković, Potomje: Grk – Žrnovo, Smokvica: ŠD Smokvica – Hajduk 1932.

Share.

About Author

Comments are closed.