ODRŽANO KLUPSKO NATJECANJE KLUBOVA ERK “PERISKA” IZ PLOČA I “PELJEŠKA JEDRA” OREBIĆ

0

U subotu 11. svibnja održano je klupsko natjecanje klubova ERK “Periska” iz Ploča i “Pelješka jedra” Orebić te kako su ti isti klubovi jedini predstavnici DN županije u podvodnom ribolovu, natjecanje je rangirano kao i službeno županijsko natjecanje DN županije za 2019. godinu.

periska2 periska4

Specificnost ovog natjecanja je u tome što natjecatelji ne koriste plovila (osim za sigurnosne svrhe) te svi natjecatelji plivaju s iste polazne točke što uvelike pridodaje na zahtjevnosti samog natjecanja i smanjuje mogućnosti za ostvarenje validnog ulova.

periska5 periska6

Sveukupno se natjecalo oko 30 natjecatelja, a ronilo se s “vanjske strane” poluotoka Pelješca, na potezu od Trstenice do Podobuča. Start je bio u 09:00 iz vale “Pratnice” i ronilo se do 14:00h, dok je zajednički ručak, vaganje ribe i proglašenje pobjednika održano u restoranu Mimbelli u Orebiću.

“Zimski” uvjeti koji i dalje vladaju u moru rezultirali su oskudnim ulovom, ulovljeno je sveukupno oko 20 kg ribe, dok je najvrijedniji ulov ostvario ostvario novi županijski prvak Luka Fatovic (kirnja 4120gr).

periska1

Ukupni poredak:

-DN županija: 1. Luka Fatović, 2. Boris Ćuže, 3.Marko Musulin

-Klupsko ERK “Periska” Ploče: 1.Luka Fatović, 2.Marko Musulin, 3.Mate Barešić

-klupsko “Pelješka jedra”: 1. Boris Ćuže, 2.Josip Mustapić, 3.Antonio Šabić

Tekst i foto: EKR Periska Ploče (Facebook)

Share.

About Author

Comments are closed.