U METKOVIĆU SE ODRŽAVAJU ‘DANI OTVORENIH VRATA EU PROJEKATA U DNŽ’

0

Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji održavaju se danas u Metkoviću u Zgradi političkih stranaka kojima su nazočili župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima, gradonačelnik Dalibor Milan s ravnateljima, odnosno direktorima gradskih ustanova i poduzeća, načelnici općina Kula Norinska, Zažablje i Pojezerje, predstavnici razvojne agencije DUNEA, ravnateljima obrazovnih ustanova i predstavnicima udruga.

Na prigodnom izlaganju koje je počelo jutros u 11 sati gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan koji je iznio podatak da se trenutno u gradu izvode EU projekti vrijedni oko 30 milijuna kuna. Župan Nikola Dobroslavić je naglasio važnost i korist članstva Hrvatske, a time i naše županije u Europskoj uniji i to prije svega u korištenju sredstava iz kohezijskih fondova Unije.

Projekte koji se sufinanciraju iz EU fondova predstavila je Olja Ljubišić iz DUNEA-e. Ona je iznijela podatak da se u ovom trenutku na području doline Neretve izvodi 6 velikih infrastrukturnih projekata ukupne vrijednosti 76.8 mil. kuna iz područja razvoja turizma (s naglaskom na ruralni turizam i sport), desalinizacije i navodnjavanja, zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada, energetske učinkovitosti, poduzetništva i obrazovanja. Ostvareno je ili se ostvaruje 12 međunarodnih projekata ukupne vrijednosti 417 mil. kuna.

Više detalja o navedenim projektima možete pronaći na mrežnoj stranici DUNEA-e.

Share.

About Author

Comments are closed.