GORAN PROLETA – TRENER KOJI PIŠE POVIJEST PLOČANSKOG NOGOMETA

0

U cijelosti vam prenosimo objavu objavljenu na stranicama pločanskog Jadrana!

Nakon svih objavljenih članaka na ovoj facebook stranici,odlučili smo se dotaknuti najvažnije teme i podijeliti je s vama dragi čitatelji.
Svima je poznato kako je Jadran LP drugu godinu zaredom pobjednik Županijskog kupa.Dva puta zaredom kanta došla u Ploče!
Dugo smo se mislili hoćemo li nekoga posebno spomenuti i kako god okreneš,jedno ime se stalno vrti:
Goran Proleta.
Da,upravo on.Kažu svi i istina je da bez dobrog kolektiva nema uspjeha,te da kolektiv izbaci pojedinca.Ima nekoliko igrača koje bi mogli nabrojiti ovdje,koji su zaslužili sve pohvale,no svi će se složiti da u ovom slučaju treba spomenuti trenera.Opuzenca koji je došao i pokazao Pločanima kako se osvajaju trofeji.Čudno zvuči,ali tako je.
Goran Proleta je rođen 12.05.1974.godine u Metkoviću.Nogomet ga je počeo zanimati od malih nogu,a prvi seniorski nastup upisao je davne 1990.godine u Neretvancu.Osim za Neretvanac,igrao je za Primorac iz Stobreča u 2. i 1.HNL,Junak,Neretvu i Stolac.
Nakon nogometne karijere,1998. godine se počinje baviti suđenjem,brzo napreduje,pa već 2007.biva uvršten na listu sudaca 1.HNL da bi godinu nakon sudio svoju prvu utakmicu u istoj ligi.
Godine 2012. nakon neugodne ozljede prestaje sa suđenjem,ostaje u nogometu,ovog puta kao trener.Otada radi u kao trener u mlađim uzrastima Neretvanca,a 2014.godine postaje trener seniora.Godine 2016. osvaja Županijski kup i iste godine postaje jesenski prvak 3.HNL Jug.

proleta

U zimu 2017.godine preuzima našeg Jadrana LP.U prvom dijelu te sezone Jadranaši su završili pretposljednji,a kako je ispadalo 5 klubova iz 3.HNL Jug,najmanje šanse za ostanak smo imali mi.No,pod vodstvom Prolete odličnim igrama na proljeće vrlo brzo se izlazi iz ugrožene zone te 4-5 kola prije kraja osiguravamo ostanak.Čudo!
U sezoni 2017/2018 slijedi nastavak dobrih igara te sezonu završavamo na petom mjestu,a nakon 18 godina Jadran LP je pobjednik Županijskog kupa čime se stječe pravo igranja u Hrvatskom kupu.U jesen 2018. Proleta sa svojim igračima ispisuje povijest kluba.U Hrvatskom kupu ih zaustavlja Vinogradar,pazite,u osmini finala.Među 16 najboljih u državi
Ove sezone također Jadran igra dobro,bilježi dobre rezultate,trenutno smo 6.na tablici i vjerujemo da ćemo u tom krugu ostati,a što je najvažnije opet osvajamo Županijski kup!Malo klubova je to uspjelo.
Iako smo u ovom periodu prolazili neke manje krize,raduje nas što ova uprava uvijek stoji iza svog trenera,što smo i nekoliko puta pokazali.Bez odlučne uprave koja prati trenera i momčad,nema uspjeha.Nije ovaj uspjeh slučajan.Proleta je već 2 i pol godine neprekidno trener seniora,što se u zadnjih 15-tak godina nije dogodilo.Od odlaska Miše Krstičevića niti jedan trener nije spojio 2 i pol sezone u klubu.
No,ovdje nije kraj,želimo nastavak dobrih izdanja Jadranaša pod vodstvom Prolete i narednih godina.Jadran LP je postao sinonim za uspjeh.Imamo novu šansu na jesen opet pokušati napraviti dobar rezultat u Hrvatskom kupu i u 3.HNL.
Hvala Goran Proleta i idemo dalje još jače!

Share.

About Author

Comments are closed.