U ŽUPNOJ CRKVI NA STAŠEVICI JE SLAVLJEN SAKRAMET PRVE PRIČESTI

0

U prelijepo okićenoj crkvi Svetog Staša u župi Staševica tijekom Svete Mise: nakon homilije i krsnih zavjeta desetero prvopričesnika primilo je sakrament svete pričesti.

Fra Marko Bitanga župnik župe Staševica pozdravio je sve prvopričesnike, njihove roditelje, bake i djedove, braću i sestre kao i sve uzvanike i župljane.

U ime svih prvopričesnika Paula Marević je zatražila oproštenje od svojih roditelja ako su ih kada uvrijedili.

U ime svih majki prvopričesnika,  Marija Marević je zatražila oproštenje svoje djece.

Službu riječi, Riječ Božju navijestile su majke prvopričesnika 1. čitanje Julijana Barbir, 2. čitanje Nela Marević.

Psalam su pjevali prvopričesnici a predpjevala Marina Grgurinović.

Djeca se krste u vjeri svojih roditelja. Ali i sada im je itekako potrebna podrška roditelja. Pjesmom „Majko, upali svijeću!“ jedna će prvopričesnica (Monika Barbir) u ime svih prvopričesnika pozvala je svoje majke da im upale prvopričesničku svijeću na USKRSNOJ SVIJEĆI, koja je simbol Uskrslog Krista i naše vjere u Uskrslog Krista. Roditelji trebaju činiti sve da vjera u dušama njihove djece raste, plamsa – to je poruka obreda paljenja svijeće i kod krštenja i sada kod Prve sv. pričesti. Dok su majke palile svijeće i pružale ih prvopričesnicima, pjevala se pjesma Naša srca vatrom gore.

IMG_7788 IMG_7791 IMG_7822 IMG_7825 IMG_7874 IMG_7901

Prinos darova i Molitvu vjernika; Darove na oltar prinijeli su roditelji prvopričesnika, a prvopričesnici su izrekli prigodne molitve uz te darove (1. križ – Andrea Barbir, 2. Biblija- Mia Mateljak, 3. Voda i svijeća- Laura Kužić, 4. Kruh- Sanja Marević, 5. Vino i grožđe- Maja Gnječ, 6. Prinoseće molitve- marina Grgurinović, 7. Buket cvijeća- Tanja usorac, 8. Lopta – Ivano Mateljak.) Nakon svakog molitvenog zaziva, svi smo zajedno pjevali Gospodine, pomozi nam da te više ljubimo! Gospodine, pomozi nam da se više ljubimo!

Na kraju slavlja prvopričesnici su se kratkom recitacijom zahvalili, te fotografirali sa svećenikom, učiteljem i rodbinom.

Bilo je to uistinu jedno prekrasno kršćansko slavlje u molitvi, zazivu i pjesmi.

Prvopričesnici:

  1. Andrea Barbir
  2. Monika Barbir
  3. Maja Gnječ
  4. Marina Grgurinović
  5. Laura Kužić
  6. Ivano Mateljak
  7. Mia Mateljak
  8. Paula Marević
  9. Sanja Marević
  10. Tanja Usorac
Share.

About Author

Comments are closed.