MALI STAŠEVAČKI OSNOVCI POSJETILI DALMATINSKE GRADOVE I UČILI O KULTURNOJ BAŠTINI

0

TERENSKA NASTAVA U SINJU I SPLITU

U četvrtak, 23. svibnja učenici petog, šestog, sedmog i osmog razreda OŠ fra Ante Gnječa, u pratnji razrednika Angele Katić, Ljilje Rašić, Silvane Gašpar, Mije Taslaka i učiteljice engleskog jezika Sanje Babić Radoš, bili su na terenskoj nastavi u Dalmaciji i posjetili gradove iznimne ljepote i kulturno-povijesne baštine Sinj i Split te ranč Mustang.

Učenici su se prije polaska okupili na parkingu ispred škole i oko 7:30 krenuli autocestom prema Sinju. Tamo su posjetili Muzej Sinjske alke, crkvu Gospe Sinjske te franjevački samostan. Nakon kratkog odmora u samom središtu Sinja krenuli su prema ranču Mustang gdje su se svi učenici i njihovi učitelji mogli okušati u jahanju konja, a potom su se okrijepili na ručku u restoranu navedenog ranča. Zadovoljni, krenuli su prema špilji Vranjači, skrivenom dalmatinskom dragulju koji obiluje veličanstvenim stalaktitima i stalagmitima. Potom su se zaputili u Split.

Posjetili su Dioklecijanove podrume, Peristil i spomenik Grgura Ninskog . Nakon starog dijela grada Splita, imali su slobodno vrijeme koje su iskoristili u shopping centru City Centeru one. U veseloj atmosferi vratili su se u Staševicu u večernjim satima.

UČENICI OD PRVOG DO ČETVRTOG RAZREDA NA JEDNODNEVNOM IZLETU NA RELACIJI DUBROVNIK-TRSTENO-STON

Dana 22.05.2019. g. učenici od prvog do četvrtog razreda naše škole u pratnji svojih učitelja Mirele Dropulić, Marine Jonjić-Sikirić, Bože Solde i Zlate Marevi te asistentice Ene Krpo bili su na jednodnevnom izletu na relaciji Dubrovnik-Trsteno-Ston.

Upoznali su kulturno-povijesne znamenitosti grada Dubrovnika (Pile, zidine, Klaustar male braće, Veliku Onofrijevu česmu, Stradun, Orlandov stup, Knežev dvor…). Posjetili su Akvarij, razgledali Arboretum u Trstenu te stonske zidine i solanu. Izlet je prošao u veselju, zabavi i učenju.

1. 2. 3. 5 6 7 8 9 10 11 4

Share.

About Author

Comments are closed.