DUŠKA IVIČEVIĆ I BORO BUSTRUC PREDSTAVNICI NAŠE ŽUPANIJE NA STRUČNOM SKUPU „LJEKOVITO BILJE“ U KAŠTEL ŠTAFILIĆU

0

U Srednjoj školi Braća Radić-Kaštel  Štafilić održan je stručni skup voditelja i suradnika učeničkih zadruga. Tema stručnog skupa je bila „Ljekovito bilje“, a okupila je četrdesetak sudionika iz cijele Hrvatske. Boje naše županije branili su: Duška Ivičević , učiteljica razredne nastave iz OŠ Vladimir Nazor – Ploče i  Boro Bustruc, ravnatelj OŠ fra Ante Gnječa – Staševica. Nakon pozdravne riječi domaćina i predstavnika HUUZ-a, pozvani smo u njihov školski začinski vrt pogledati  igrokaz „Prijem kod kraljice“ (Ranka Prnjak ,prof.).

1.

Učenici, prigodno i domišljato kostiminirani, ukrašeni vijencima aromatskog bilja, na inovativan način odigrali su izvrstan, zabavan i edukativan igrokaz u samom vrtu, među mirisnim nasadima. Naravno, kraljica je bila, a tko drugi u tom čarobnom okruženju , kraljica KADULJA.  Nakon pauze prva tema je bila: „Etno-botaničko istraživanje u Dalmaciji i samoniklo jestivo bilje “(dr.sc. Marija Jug -Dujaković ).Prezentacija je bila tako slikovita i životna da se vidjela ,pored znanja ,ljubav i strast za navedenu temu. Nakon toga  „Ljekovito bilje i pripravci “,(Marijana Bjeliš ,prof.) i na kraju „Magični neven-biljka koja čini čudo“ (radionica nevenova mast- Anelka Prlić, prof.).

2.

Poslije svih radionica-prezentacija  i evaluacije, uslijedila je podjela potvrda i ručak u školskom restoranu. Između ostalih delicija , probali smo i čips od kadulje (izvrsno ). Sve ove teme sve više dobivaju na značaju i sve su aktualnije te su prava „životna škola“, kako za odrasle, tako i za učenike.

3.

Pošto gđa Marija Jug-Dujaković radi u Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša,Split, dogovorili smo daljnju i buduću suradnju.

5

Pišu: Duška Ivičević i Boro Bustruc

Share.

About Author

Comments are closed.