POVODOM DANA GRADA KRSTIČEVIĆ PREZENTIRAO DO SAD UČINJENO U GRADU PLOČAMA: ‘Motivaciju za predanost i ustrajnost te za sve lijepe trenutke i uspjehe, dugujem građanima Grada Ploča!’

0

Prenosimo u cijelosti članak koji je povodom Dana Grada Ploča napisao gradonačelnik Grada Ploča, Mišo Krstičević.

Drage Pločanke i Pločani, svima vama, u ime Gradske uprave, od srca čestitam Dan Grada Ploča i blagdan Kraljice Neba i Zemlje!

Svakodnevno razmišljanje, analiziranje, sažimanje i prezentiranje svega što se događalo u zadnje dvije godine, ponukalo me omogućiti svim Pločankama i Pločanima da na jednom mjestu, u ovoj knjižici, nađu kratki sažetak onog što smo radili u zadnje dvije godine. Pokušali smo sažeti sve u formu jednog izvještaja koji sadrži u sebi sve projekte infrastrukture, sva planiranja, sva društvena, kulturna i sportska događanja te učinke navedenih procesa i svih nasljeđenih i stečenih financijskih prihoda i rashoda na gradski proračun.

Odgovor na pitanje ‘zašto?’ naći ćete u nastojanju da od prvog trenutka preuzimanja odgovornosti za upravljenjem svim javnim resursima omogućimo što transparentniji uvid Pločankama i Pločanima u funkcioniranje, rad, postignuća i financijska stanja našeg Grada. To je praksa koju kao Gradonačelnik želim konzumirati jer smatram da trebate biti upućeni i informirani o svemu.

Uz svoje obećanje da ću manirom dobrog gospodara, sa najvećom pažnjom, predanošću i odgovornošću voditi brigu o onom što je javno, a time i vaše vlasništvo, želim istaknuti da će transparentnost biti odlika svih procesa i događanja.

Iza nas su gotovo dvije godine u kojima smo pokrenuli mnoge stvari, nastavili i optimizirali započete i kontinuirane procese i projekte, otvorili brojne perspektive razvoja i razvitka. Dobra volja, energija i sistematičan pristup u svladavanju prepreka izravno rezultiraju brojnim
postignućima i napretkom u područjima realizacije infrastrukturnih projekata i pripreme budućih projekata, konzumacije sufinanciranja projekata iz vanjskih izvora, kreiranja dodatnih društvenih sadržaja i provedbe brojnih projekata za socijalno ugrožene skupine. Strateškim pristupom razvoju turizma i mjerama fiskalnog rasterećenja nastojimo potaknuti aktivnosti na području ugostiteljsko – uslužnog sektora i iskoristiti komparativne prednosti prirodnih bogatstava.

Sve navedeno neposredno utječe na povećanje kvalitete života građana i preduvjet je gospodarskog i društvenog razvoja Grada Ploča.

Posebne zahvale dugujem svojim izravnim suradnicima Ivanu Mareviću i Zoranu Majstroviću koji uz sve djelatnike gradskih odjela čine jednu cjelinu koja je zamašnjak pozitivnih promjena.

Zahvala i Predsjedniku Gradskog vijeća Niki Orepiću te svim gradskim vijećnicima, ravnateljima javnih ustanova i direktorima trgovačkih društava u vlasništvu Grada Ploča.

Ipak, na kraju najveće zahvale za podršku i nesebičnu pomoć, motivaciju za predanost i ustrajnost te za sve lijepe trenutke i uspjehe, dugujem građanima Grada Ploča.

Mišo Krstičević, Vaš gradonačelnik

Share.

About Author

Comments are closed.