ČESTITAMO TI BRUNO! – Pločanin Bruno Bebić obilježio nastup na poznatom maratonu u Stockholmu!

0

Na poznatom maratonu u švedskoj prijestolnici Stockholmu svoj nastup je upisao Pločanin Bruno Bebić.

Ova duga tradicija organizacije maratona u Stockholmu traje još od davne 1979. i svake godine maraton broji preko 18 tisuća natjecatelja i natjecateljica.

Upravo ovogodišnje 41. izdanje poznatog i tradicionalnog „Stockholm Marathona 2019.“ nije prošlo bez nastupa nekoga tko je na ovaj način predstavljao Hrvatsku i grad Ploče uz još 6 natjecatelja iz naše domovine koji su upisali svoje nastupe.

bruno7

Brži od više od 12 tisuća sportaša natjecatelja

Među profesionalnim natjecateljima iz cijelog Svijeta, među brojnim trkačima iz Etiopije, Kenije i drugih afričkih zemalja naš Bruno Bebić je zauzeo 2256 mjesto. Stazu dugu točno 42 kilometra i 195 metara istrčao je za 3 sata, 37 minuta i 14 sekundi, te je ovim rezultatom bio brži od čak nešto više od 12 tisuća natjecatelja, što je izniman rezultat za Pločanina!

bruno6

Bebić je do sada često trčao polumaratone, ali nikad nije trčao maraton što u ovom trenutku dodatno daje dimenziju ovom sportskom podvigu na koji se on usudio.

Treba posebno istaknuti da je maraton održan u dosta teškim uvjetima za sportaše, maratonce je gotovo cijelo vrijeme pratila kiša i potpune vremenske neprilike koje im nisu išle za rukom u ostvarivanju što bržeg i boljeg rezultata.

bruno4

Pobjednik natjecatelj iz Etiopije, Bruno najbolji Hrvat!

Pobjednik utrke bio je Etiopljanin Nigussie Sahlesilassie s vremenom od 2 sata 10 minuta i 10 sekundi što nije puno sporije od aktualnog svjetskog rekorda koje iznosi 2 sata 1 minuta 39 sekundi.

bruno3

Pločanin je od ukupno 6 hrvatskih predstavnika bio najbrži te je ovaj put dokazao kako se uz manjak slobodnog vremena i uz puno dobre volje, discipline i truda mogu postići veliki i kvalitetni sportski uspjesi!

bruno5

Čestitamo Bruno i želimo ti još puno pretrčanih maratona!

Piše: Augustin Markota

Share.

About Author

Comments are closed.