„ SUBOTA NA DVA KOTAČA“ – METKOVCI NAJBOLJI BICIKLISTI

0

U sklopu proslave dana Grada, u Pločama su održana dva biciklistička natjecanja. Najprije je u subotu, s početkom u 13 sati, biciklistički klub „Metković“ organizirao utrku djece biciklista pod nazivom „Mala pedala“. Vozilo se dijelom rive prema zapadu, uz crkvu prema istoku, ispred crkve, na dječje igralište i ponovno na rivu. Nakon više vožnji dječaka i djevojčica, najbržima su dodijeljene medalje.

S početkom u 16 sati održana je već tradicionalna biciklijada „Biciklom u prometu“.  Organizatori biciklijade su: AMK „Racing team Ploče“, Turistička zajednica Grada Ploča i Policijska postaja Ploče, uz pokroviteljstvo Grada Ploča. Natjecala su se djeca predškolske i osnovnoškolske dobi u četiri klase. Vozilo je preko 50 djece preko raznih prepreka. Uz biciklijadu je održan i edukativni program „Sigurno u prometu“ koji su upriličili djelatnici prometne policije iz Ploča. Biciklijada se vozi pod motom „Vozimo bicikl – budimo zdravi“, a voditelj natjecanja je Tihomir Tolj.

U Klasi 1, predškolci, zlato je osvojila Erika Malezija iz Metkovića, srebro je pripalo Draganu Mateljku (Ploče) , a bronca Jakovu Kišu (Ploče).

U Klasi 2, prvi i drugi razred, zlato je osvojio Metkovka Iva Dominiković, srebro Jure Kuzman (Metković), a broncu Jure Vištica (Metković).

U Klasi 3, treći i četvrti razred, opet su zlato, srebro i bronca otišli u Metković i to: Marku Talajiću, Lari Bokšić i Luciji Kuzman.

U Klasi 4, peti, šesti, sedmi i osmi razred, zlato je pripalo Luki Petroviću (Ljubuški), srebro Gabrijelu Vučiću (Ljubuški), a bronca Petri Ujdur (Ploče).

Ivan Kiš iz Ploča, kao najmlađi natjecatelj, dobio je zlatnu medalju, a zlatom se okitila i Mia Šunjić iz Ploča za fair play. Dodijeljene su još tri utješne nagrade djevojčicama, a za ispravnost rezultata odgovorni su suci AMK „Racing team Ploče“, čije je predsjednik Anatol Tomašević izrazio zadovoljstvo organizacijom natjecanja i brojem natjecatelja.

Biciklijada Ploče 2019 (1) Biciklijada Ploče 2019 (2) Biciklijada Ploče 2019 (3) Biciklijada Ploče 2019 (4) Biciklijada Ploče 2019 (5) Biciklijada Ploče 2019 (6) Biciklijada Ploče 2019 (7) Biciklijada Ploče 2019 (8) Biciklijada Ploče 2019 (9) Biciklijada Ploče 2019 (10)

Comment

Share.

About Author

Comments are closed.