PRVA PRIČEST U ROGOTINU

0

Na blagdan Duhova, sakrament svete pričesti u rogotinskoj crkvi Presvetoga Trojstva primili su: Marija Markota, Ela Musulin, Nikola Damić, Bartul Radaljac, Željko Šunjić, Stipe Štrbić i Luka Žderić.

Rogotinski župnik don Ivica Barišić, koji je predvodio misno slavlje, istaknuo je kako smo svi zajedno došli podržati naše prvopričesnike, ali se i zapitati kamo idemo, gdje ćemo završiti, te jesmo li spremni odgovoriti na poziv da rastemo u Duhu Svetomu i tako prihvatimo Božju nadu i snagu. „U Duhu Svetom rasla je i Crkva stoljećima, iako je znala zastraniti, pa je Bog slao ljude da je obnove.

Što je čovjek više prožet Duhom Svetim, pitomiji je i kvalitetniji. Stoga se moramo očistiti od ovisnosti o ovozemaljskim stvarima, napustiti bolesni egoizam, kako bismo, preko Duha, razumjeli ljubav i život, snagu, puninu i vjeru. Vratimo se sebi, postanimo svjesni svoje božanske dimenzije, jer nismo samo tijelo, nego i duh. Isplati se boriti, živjeti i djelovati za ono Božje. Naša župa danas slavi prvu Svetu pričest.

Djeco, vama ne trebaju velike riječi, nego primjeri nas odraslih. Vi dragi roditelji, niste vlasnici vaše djece, nama je sve posuđeno, nismo slučajno u svemiru i u ovom vremenu, nismo plod slučajnosti nego Božje ljubavi. Prije nego smo stvoreni, mi smo voljeni. Život je jači od smrti, pravda od nepravde, ljubav od mržnje. Dragi roditelji, odgajajte djecu da budu moralni i zdravi, vodite ih prema smislu i istini, do Boga. A vi djeco, budite dostojni dara kojeg ćete danas primiti“, neke su od misli koje je don Ivica uputio u nadahnutoj propovijedi.

Foto: Ante Pejar (rogotin.hr)

Share.

About Author

Comments are closed.