STON WALL MARATHON: Trčite najljepšim europskim zidinama

0

Jeste li znali da su Stonske zidine nedaleko od Dubrovnika, nakon Kineskog zida, najdulji sačuvani fortifikacijski sustav?

Izvorna dužina ovog impozantnog obrambenog sustava iznosi čak 7000 metara, a sastoje se od zidina Stona i Malog Stona, te Velikog zida s trima tvrđavama. Svakog rujna na ovim se zidinama održava stonski maraton – prava poslastica za sve trkače. Trčanje po stonskim zidinama podno kojih se proteže pogled na Ston i Stonsku solanu koja je nekada bila u vlasništvu Dubrovačke Republike, jedan je od doživljaja koji morate isprobati u svom životu.

Ova utrka nije namijenjena samo profesionalnim trkačima koji trče maratone, već i svima koji žele uživati u trčanju na ovoj izvanrednoj lokaciji. Za sve one koji se ne bave trčanjem, tu je utrka u duljini od 4 km – dužina je to koju može istrčati svaka zdrava osoba s malo motivacije. Za one koji žive i aktivno uživaju u životu, pripremamo utrku od 15 kilometara, a za one koji uživaju u višesatnom trčanju: maraton!

Ston 1

Pobjednik maratona ne dobiva samo medalju i titulu najbrže osobe na utrci po najljepšim europskim zidinama već i kotizaciju za Conquerthewallmarathon – maraton po kineskom zidu te smještaj za vrijeme utrke. Nagradu dobivaju najbrža muška i najbrža ženska osoba u kategoriji od 42 km.

Cilj ove utrke nije samo promocija zdravog načina života, već i prirodnih ljepota Hrvatske. Novitet ove godine je održavanje utrke u sklopu Zero Waste projekta čiji je cilj analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i različitih okupljanja. Utrku organizira Udruga Biseri Hrvatske s ciljem promocije hrvatskih prirodnih ljepota.

Iskoristite EARLY BIRD ponudu, nabavite svoje kotizacije na vrijeme: https://www.ston-wall-marathon.com i uživajte u maratonu sa zrnom soli na najljepšim europskim zidinama!

Share.

About Author

Comments are closed.