VIDEO: Iz kampanje “Zeleni val” poručuju: “upoznajte se s učincima prekomjernog gomilanja otpada!”

0

Znate li gdje završava otpad kojeg svakodnevno stvaramo? Jeste li se zapitali što se s njim događa ili vam je bitno jedino da nije u vašem dvorištu, vašoj ulici, vašem kvartu?  Je li otpad koji proizvedete u vlastitoj kući vaša ili tuđa odgovornost? Mislite li da možete smanjiti količine otpada koje stvarate ili se ne želite s tim zamarati?

Otpad koji stvorite neće nestati, već će se gomilati u našoj blizini godinama te lagano prodirati u sve pore okoliša u kojem živimo. Ako vam nije pred očima, ne znači da nije u vodi koju pijete, zraku koji udišete, hrani koju jedete.

zeleni val.jpg1

Predstavljamo 1. video u sklopu projekta “Provedba komunikacijske kampanje o održivom gospodarenju otpadom – Zeleni val“, koju provodi Grad Ploče u suradnji s Općina Gradac.

Cilj ovog videa je da se stanovnici Ploča i Gradca upoznaju s učincima koje prekomjerno stvaranje i gomilanje otpada ima na nas i okoliš u kojem živimo.

“Nadamo se da ćemo se zajedničkim snagama izboriti da Lovornik ne postane županijsko odlagalište, jer će tada učinci na okoliš biti još veći, ali ne zaboravite, ne zagađuje samo “tuđe”, već i “naše” smeće”- poručuju iz komunikacijska kampanje o održivom gospodarenju otpadom – “Zeleni val”, koja je financirana iz Kohezijskog Fonda EU s ciljem aktivnog uključivanja stanovništva i turista s područja Ploča i Gradca u sustav održivog gospodarenja otpadom!

zeleni val.jpg1.jpg3

Idemo se boriti te se promijeniti u vlastitim svakodnevnim navikama.

Vidimo se večeras u 19 sati u Domu kulture Ploče!

Share.

About Author

Comments are closed.