U PREPUNOJ CRKVI U ROGOTINU PROSLAVLJEN BLAGDAN PRESVETOG TROJSTVA

0

Danas na svetkovinu Presvetog Trojstva u prepunoj crkvi u Rogotinu održana je Sveta misa koju je predvodio nadbiskup mons. Marin Barišić. Uz njega su misu služili njegov tajnik, don Mladen Margeta, don Ante Žderić, bivši župnik Rogotina don Darko Jerković te domaćin don Ivica Barišić.

Slavlje je započelo svečanom procesijom.

Mons.Barišić kroz propovijed je uz čestitku za 100. objetnicu samostalnosti župe i svetkovinu Presvetog Trojstva istaknuo veličinu Rogotina, tj.naših starih koji su baš odlučili crkvu posvetiti Presvetom Trojstvu (a ne kako su ljudi većinom običavali po nekom svecu), što svjedoči velikom duhovnošću naših predaka.

Očito je da su imali veliku MILOST(vjere u trojedinog Boga, OCA, SINA I DUHA SVETOGA) kojom bi se i mi danas trebali voditi.

TROJSTVO1 TROJSTVO2 TROJSTVO3 TROJSTVO4 TROJSTVO5 TROJSTVO6 TROJSTVO7 TROJSTVO8 TROJSTVO9 TROJSTVO11 TROJSTVO12 TROJSTVO13 TROJSTVO14

Obitelj nam je asocijacija na trojstvo kroz oca, majku i djecu. A predivna slika je kad se u crkvi sakupljamo, ne po nalogu ili kazni već po želji da se napunimo mirom i ljubavi, jer ne mjeri se bogatstvo po kvadratima koje posjedujemo već po milosti Božijoj koju baštinimo.

Za 50 godina pjevanja u crkvi, Anti Šunjiću Tarzi, nadbiskup je dodijelio zahvalnicu i čestitao mu uz želju da tako nastavi još mnogo godina.

Mještanka Linda Markota, zahvalila se u ime svih mještana, nadbiskupu, svećenicima i svim župljanima koji su sudjelovali u organizaciji.

Zatim se svećenik don Ivica neizmjerno zahvalio nadbiskupu  Marinu što je svojim prisustvom uveličao slavlje.

Dorotea Damić i Luka Žderić nadbiskupu su uručili prigodne darove.

Na kraju je mons Marin Barišić udijelio svečani blagoslov puku i mjestu.

Piše: Ante Pejar (rogotin.hr)

Uskoro opširnija fotogalerija …

Share.

About Author

Comments are closed.