U ROGOTINSKOJ CRKVI ODRŽANA JE ZADNJA VEČER TRODNEVNICE PRESVETOM TROJSTVU

0

Jučer je u crkvi Presvetog Trojstva u Rogotinu održana zadnja večer trodnevnice. Vjernici su imali prigodu za svetu ispovijed. Na raspolaganju za sakrament pomirenja su bili don Dražen Dukić iz Komina i fra Kristian Perković iz Stabline.

Misu je predvodio fra Ante Prološčić, župni vikar iz Metkovića,u koncelebraciji  don Ivicom Barišićem,župnikom Rogotina i don Antom Žderićem . Fra Ante je u svojoj propovijedi naglasio kako je u današnjem pesimizmu koje vlada teško vidjeti ono dobro što imamo te nam je kroz prispodobu o talentima gdje gospodar daje svakome po njegovoj sposobnosti pojasnio kako nama Bog daje onoliko koliko nam je potrebno za vječno spasenje.

Naravno imamo i odgovornost prema primljenim darovima koje ne smijemo zapustiti već trebamo ispuniti smisao svoje zadaće, a to je svojim radom i trudom zaslužiti baštiniti život vječni. Poanta je u malome biti vjeran te tako primiti veliku nagradu,kazao je fra Ante.

Nakon mise održan je koncert na kojem su nastupili:

Pučki pivači Komin

Pučki pivači Kamen

Crkveni pivači Desne

Klapa sv. Mihovil Proložac

Pučki pivači Kašteli Donji

Crkveni pučki pivači Rogotin

Na kraju je u održan prigodni domjenak za sve uzvanike. Don Ivica se zahvalio svim uzvanicima, među kojima su bili predstavnici gradskih vlasti i županije.

a b c d e f g h i j k

Tekst i foto: Ante Pejar (rogotin.hr)

Share.

About Author

Comments are closed.