Zašto je Krstičević potpisao Aneks ugovora bez odobrenja Gradskog vijeća?

0

Održan je hitan sastanak u prostorijama Grada Ploča, gdje su gradonačelnik dogradonačelnici, savjetnik, pomoćnik pročelnika za komunalne djelatnosti i savjetnik gradonačelnika primili članove inicijative “S.O.S. ZA BAĆINSKA JEZERA”.

Prenosimo vam objavu GI “S.O.S. ZA BAĆINSKA JEZERA” u cijelosti …

Danas u 11 h primljeni smo u prostorijama ureda Gradonačelnika grada Ploča.
Uz nas su na sastanku bili nazočni gradonačelnik, dogradonačelnici, savjetnik, pomoćnik pročelnika za komunalne djelatnosti i savjetnik gradonačelnika.
Gradonačelnik nam je dao primjerak spornog Aneksa ugovora kojeg je potpisao.
Pošto su Lovornik i njegova sanacija nejasna i kompleksna tema, upitali smo gradonačelnika zašto je potpisao Aneks ugovora bez odobrenja Gradskog vijeća. Odgovorio je da su ga potpisali svi gradonačelnici koji su dobili isti dokument i čiji su gradovi u istoj situaciji, te da je htio da se procedura oko sanacije Lovornika nastavi i da se dobiju sredstva od Fonda.


Mi i dalje držimo da se Aneks ugovora nije trebao potpisati ni pod koju cijenu.
Također smo dobili odgovor da će se u ponedjeljak na Gradskom vijeću raspravljati o zajedničkom Zaključku o zabrani dovoženja otpada iz drugih JLS koji će biti predložen.


Rekli smo mu da je čudno da se o tako važnom problemu raspravlja kao o zadnjoj točki dnevnog reda kao da je nevažna, bez priloženih popratnih dokumenata, zaključaka i sl.
Odmah nakon sastanka zatražili smo da u ponedjeljak prisustvujemo točki Gradskog vijeća koja se tiče Lovornika i čekamo odobrenje od predsjednika Gradskog vijeća.


Objasnili smo im i zbog čega smatramo da je najviši koeficijent koji je dodjeljen Lovorniku u Planu dinamike zatvaranja odlagališta neopasnog otpada apsolutno neispravan i da bi Lovornik po svim referencama koje (ne) zadovoljava trebao imati puno manji koeficijent, čime nije u mogućnosti zaprimati otpad iz drugih JLS,
Proučavajući Zakon o zaštiti okoliša i Zakon o održivom gospodarenju otpadom, “izvukli” smo sve članke tih zakona za koje smatramo da ih Plan dinamike krši, kao i razloge zbog čega ih krši, te smo isprintani primjerak predali gradonačelniku da ga proslijedi svojim pravnim službama.

Sada očekujemo da pravna služba grada Ploča prouči cjelokupnu dokumentaciju i pripremi pravnu podlogu na osnovu koje će grad imati dovoljno jake argumente protiv primanja otpada iz drugih JLS.


Stvari će biti puno jasnije u ponedjeljak kada će Gradsko vijeće donijeti svoju odluku ( ili zaključak ) i jasan stav.
Ovisno o tome i mi ćemo poduzimati daljnje mjere!


Lovornik ne smije i neće postati županijsko odlagalište!
Na fotografijama možete vidjeti našu zamolbu za prisustvo na sjednici kao i dio Aneksa ugovora.

Share.

About Author

Comments are closed.