GI S.O.S. BAĆINSKA JEZERA IZRAŽAVA ZADOVOLJSTVO, ALI I NAPOMINJE: “Za nas su sve izvršne vlasti, od onih prije do ovih danas jednako krive i svi snose svoj dio odgovornosti!”

0

Gradski vijećnici grada Ploča večeras su nakon duge rasprave usvojili Deklaraciju o protivljenju odlaganju otpada na Lovornik!

GI S.O.S. Baćinska jezera izražava zadovoljstvo što je ova Odluka donesena jednoglasno i što su svi vijećnici svijesni da je ova odluka bila prijeko potrebna, te da je njihov glas ZA zapravo glas koji duguju narodu zahvaljujući kojem djeluju na svojim pozicijama!

Prenosimo njihovu poruku za medije u cijelosti …

Rasprava je bila naporna i vrlo neproduktivna, skoro tri sata svjedočili smo političkom “dodavanju loptice” kao da gledamo finale svjetskog prvenstva u stolnom tenisu.
Izuzevši dio u kojem gradonačelnik i vijećnik Karić iznose argumente vezane uz netočne navode Plana dinamike, isticanje važnosti Nature 2000 i utjecaju Lovornika na ekološku mrežu, ostali dio rasprave bio je ništa drugo do li neslaganje koje je dovelo do zajedničkog slaganja tj. zauzimanja zajedničkog stava!(?????)

Građanska inicijativa jasno je iznijela svoje mišljenje!
Za nas su sve izvršne vlasti, od onih prije do ovih danas jednako krive i svi snose svoj dio odgovornosti! I dalje ćemo proučavati materijale vezane za Lovornik kao što smo to radili i do sada, te predlagati rješenja, jer rješenje ITEKAKO POSTOJI! Te dokumente samo vrijedno i strpljivo treba čitati, sa jednakim žarom, strpljivošću i upornošću koje su gradonačelnik i vijećnici danas imali raspravljajući tko je više,a tko manje kriv!
Svi dokumenti dostupni su u Gradu, samo ih treba zatražiti i njima se baviti!
Inicijativa je već na sastanku u petak priložila niz članaka iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom po kojima Plan dinamike zatvaranja odlagališta nije zakonski valjan dokument. Namjeravamo i dalje izlagati svoje argumente i pomoći da se problem riješi.

sos-baćinska-jezera

Kada se dokaže da Lovornik ne može i ne smije primati tolike količine otpada, nema tog ugovora, aneksa ili odluke koja ikoga može na nešto prisiliti!
U konačnici, s obzirom da je Hrvatska članica EU, postoje određene institucije na višim nivoima kojima ćemo se obratiti!
Zadovoljni smo što je naš zahtjev da se ova Odluka predloži i izglasa na kraju uvažen ali ovo je samo početak!

Tek sada treba zavrnuti rukave i skupiti glave jer je to jedino rješenje problema svih prijašnjih i dosadašnjih nemara zbog kojih ispašta samo narod i to svojim zdravljem!

Share.

About Author

Comments are closed.