NA LJETNOJ POZORNICI U PLOČAMA IZVEDENA PREDSTAVA “BOG MASAKRA”

0

BOG MASAKRA, predstava u izvedbi MAK-a izvedena je na Ljetnoj pozornici POU Ploče u petak.

bogmas3

U ovoj ironijskoj komediji koja puni dvorane europskih kazališta riječ je o poremećenim ljudskim i obiteljskim odnosima koji se neočekivano razotkrivaju tijekom jednog naizgled bezazlenog građanskog druženja.

bogmas1

Višestruko nagrađivan komad Yasmine Reze “Bog masakra” priča je o dva para roditelja koji se sastaju ne bi li raspravili na koji način postupiti nakon što su se njihovi jedanaestogodišnji sinovi potukli u parku. Nevini dječji grijeh, koji je u početku bio detonator za iskazivanje neprijateljstva, ubrzo biva zaboravljen i pred nama se počinje odvijati pravo duhovno nasilje ohrabreno alkoholom i tjeskobom licemjernih bračnih odnosa.

bogmas2

Zahvaljujući izvanrednim dijalozima kojima komad obiluje, ova ironijska komedija stalno prerasta u ozbiljnu dramu i obratno – ozbiljna drama postaje komično propitivanje mentaliteta europskog građanina 21. stoljeća. Možda je upravo to ustrajno balansiranje između dviju ključnih dramskih i životnih opreka ono što ovaj komad čini vrhunskim kazališnim proizvodom.

bogmas4

Share.

About Author

Comments are closed.