DAN BRANITELJA GRADA PLOČA: Branitelji odali počast poginulim i preminulim braniteljima iz Ploča

0

Povodom današnjeg 1. srpnja i Dana branitelja Grada Ploča završene su sve manifestacije obilježavanja koje su protekla tri dana bile organizirane u Pločama.

Bogat zabavni i kulturni program završio je sinoć na pločanskoj Močvari. Posjetitelji i svi građani mogli su uživati u delicijama koje su sinoć za njih pripremile braniteljske udruge Ploča.

Današnjim danom i polaganjem vijenaca pod Križem na groblju Laniština u Pločama, te polaganjem vijenaca na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima završeni su Dani branitelja Grada Ploča.

Svojim poginulim i preminulim prijateljima braniteljima jutros su odali počast i zahvalu predstavnici gradskih vlasti, među kojima su bili dogradonačelnici Zoran Majstrović i Ivan Marević te predsjednik Gradskog vijeća Grada Ploča Niko Orepić. Osim njih zahvalu su iskazali i predstavnici braniteljskih udruga Grada Ploča, policije, vojske i vatrgasaca te Udruge roditelja poginulih branitelja.

Događaj su pjesmama upotpunili klapa Stina iz Ploča, te ženska klapa „Kolajna“ iz Komina. Molitvu je predvodio pločanski župnik don Ante Antunović.

Poslije su uzvanici otišli na domjenak u prostorije HVIDRA – e Ploče.

Foto: Marija Marić i Augustin Markota

Share.

About Author

Comments are closed.