PROGNOZA: Za vikend umjerena opasnost od toplinskog vala

0

Prema podacima DHMZ-a za Dubrovačko-neretvansku županiju za 6. i 7. srpnja prognozirana je umjerena opasnost od toplinskog vala, dok za 8. i 9. srpnja 2019. nema opasnosti od pojave toplinskog vala.

Sa sjevera Europe ove će se nedjelje spustiti hladna fronta i destabilizirat će atmosferu, prenosi N1.

Prognoza za petak

Pretežno sunčano i u mnogim krajevima vruće bit će tijekom petka. Ujutro na kopnu mjestimice magla, osobito po kotlinama i uz rijeke. Poslijepodne su uz lokalno jači razvoj oblaka mogući pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije i Istre te u gorskim predjelima. Vjetar većinom slab. Ujutro će duž obale puhati slaba do umjerena bura, zatim sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 28 i 31, na Jadranu od 31 do 34 °C.

Prognoza za subotu

Pretežno sunčano i vruće. Popodne je samo rijetko u zapadnim predjelima unutrašnjosti moguć poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren, na kopnu južni i jugozapadni, a na Jadranu ujutro uz obalu bura, danju zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 14 i 19, na Jadranu od 21 do 26 °C. Najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C.

Promjena u nedjelju

Sa sjevera Europe spustit će se hladna fronta i destabilizirati atmosferu. Lokalno će biti obilnijih kiša i pljuskova, uz grmljavinu, osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, i osjetno će zahladnjeti. U nedjelju bi tako maksimalne temperature ponegdje mogle biti tek 20-ak stupnjeva.

Promjenjiv tjedan

Bit će to uvod u vrlo promjenjiv tjedan, u kojem će temperature, osobito na kopnu, biti niže nego što je to uobičajeno za prvu polovinu srpnja, osobito u utorak, i srijedu.

Share.

About Author

Comments are closed.