POBJEDNICI GO TURNIRA U ZAOSTROGU IZ UKRAJINE I RUMUNJSKE

0

U Zaostrogu se od 1.-8. srpnja 2019. godine održava Međunarodni ljetni go kamp SEYGO Tour. Organizator kampa je Hrvatska igo udruga u suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu, a uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske, Grada Jastrebarsko i Turističke zajednice općine Gradac.

aeohofjbfhbdmbdp bifihipllelfphio

Također treba istaknuti međunarodnu potporu koju su pružili Nihon ki-in iz Tokija, čiji je predstavnik Catalin Taranu, profesionalni igrač 5. dana najistaknutiji Europljanin koji je u Japanu postigao takav status, te Korejska Go Federacija, čija je predstavnica Park Ji-young, profesionalna igračica 1. dana.

SEYGO (Saijo European Youth Go) projekt započet je 2019. godine s ciljem organizacije kvalitetnih natjecanja u misaonom športu go za djecu i mlade. Na ljetni go kamp u Zaostrogu došlo je ukupno 75 djece i mladih iz Hrvatske, Rumunjske, Ukrajine, Slovenije, Njemačke, Italije i Ruske Federacije.

cmhlfnmkacmelnnn gfbkfgbmlhcebidp

Većina sudionika je smještena u hostelu Zaostrog-Sisak, gdje se uz samo natjecanje koje se igra u 6 kola održavaju i brojne radionice vezane uz kineski jezik, kaligrafiju i borilačke vještine, te mala škola plivanja.

Svečanom otvaranju u ponedjeljak, 1. srpnja 2019. u 21 sat nazočio je gospodin Davor Andrijašević, direktor Turističke zajednice Općine Gradac koji je pozdravio ovaj skup i zaželio puno uspjeha svim natjecateljima.

hcbbjakcbcnljinm iphbabgajicjgnee

U četvrtak, 4. srpnja 2019. u 21 sat proglašeni su najuspješniji natjecatelji.

Na otvorenom turniru odigrano je 6 kola u 3 dana.

U konkurenciji do 12 godina pobijedila je Olesia Malko iz Ukrajine, drugo mjesto osvojila je Anna Melnyk također iz Ukrajine, dok je treći bio rumunjski igrač Stefan Rotarita. Četvrto mjesto osvojio je Stjepan Medak iz Hrvatske.

kcbdmblljgflnmph lnagiilomckndbam

U konkurenciji do 16 godina pobijedila je Polina Krushelnytska iz Ukrajine, drugo mjesto osvojio je talijanski majstor Davide Bernardis, dok su treći i četvrti bili rumunjski igrači Georgeta Marcoci i David Heidel.

U konkurenciji do 20 godina pobijedio je rumunjski velemajstor Elian Grigoriu, druga je bila hrvatska majstorica Mirta Medak, a treće mjesto je osvojio Ukrajinac Yaroslav Malko. Četvrti je bio Arved Weigmann iz Njemačke.

pajngdpblambobno poalhhplibciopmo

Na turniru početnika održanom u četvrtak nastupilo je 10 igračica i igrača koji su igru go naučili upravo u Zaostrogu! Nagrade je dodijelila gospođa Anita Šutić, zamjenica načelnika Općine Gradac. Nakon 4 odigrana kola prvo mjesto je osvojio Adrijan Herceg Babić, drugo Ines Samarđić, treće Sara Vargec, a četvrto Leona Bubanović.

Tekst i slike: Damir Medak

Share.

About Author

Comments are closed.