BILTEN ZA PRORAČUNSKU TRANSPARENTNOST: Institut za javne financije je Pločama dalo ocjenu 3, a Metkoviću ocjenu 5!

0

Institut za javne financije objavio je 3. srpnja 2019. godine Bilten za proračunsku transparentnost u 2018. godini prema kojem je Grad Metković prvi put u svojoj povijesti ocijenjen kao odličan (5).

Svih proteklih godina ocjena transparentnosti za Grad Metković bila je dobar (3), a ovo priznanje rezultat je rada protekle dvije godine u svim aktivnosti kako bismo Proračun Grada Metkovića učinili što transparentnijim i dostupnijim našim  građanima, izjavio je gradonačelnik Metkovića,Dalibor Milan.  Opuzen je po istim kriterijima dobio ocjenu vrlo dobar dok su Ploče prošle najlošije sa ocjenom dobar.

Na lošu ocjenu transparentnosti u gradu Pločama reagirao je gradski vijećnik Krešimir Vejić (HDZ) koji je ustvrdio da su interesantna istraživanja Instituta za javne financije, koje je gradu Pločama dalo ocjenu 3, a Metkoviću ocjenu 5.
– Inače, gradonačelniku Krstičeviću su puna usta transparentnosti, ali istraživanja i brojke kazuju nešto drugo-rezolutan je Vejić.
– Kada bi prosječnog građanina pitali na temelju stvorene medijske slike o ovoj temi, siguran sam da bi rekao kako je gradonačelnik Krstičević transparentniji od kolega Dalibora Milana iz Metkovića ili Ive Mihaljevića iz Opuzena. Bez obzira sto znanstvene analize kazuju nešto sasvim drugo. U svakom slučaju, nadam se kako ce PLoče u budućnosti biti bolji i pokazati napredak iako mi posljednje situacije poput potpisivanja aneksa o sanaciji Lovornika ne ulijevaju povjerenje, zaključio je vijećnik HDZ-a u Gradskom vijeću Ploča, Krešimir Vejić.

Piše: Stanislav SOLDO (SD)

Share.

About Author

Comments are closed.