OPRAVDANA SVA OČEKIVANJA POSJETITELJA: Počeo je Međunarodni filmski festival Wisla u Gradcu

0

Centralni kulturni događaj sezone opravdao je sva očekivanja – potpuno ispunjeno gledalište u Starom portu svjedočilo je početku Međunarodnog filmskog festivala Wisla, koji je otvorio načelnik Matko Burić.

Uz nazočnost predsjednice Udruge hrvatsko – poljskog prijateljstva Monike Waligorske festival je otvoren uz projekciju filma Trenerova kći iz 2018., a glavna glumica tog izvrsnog filma, Karolina Bruchnicka, gošća je u Gradcu sljedećih par dana.
Već u nedjelju, festival gostuje u Drveniku, uz projekciju Preokreta, a zatim se 15., 17. i 18. vraća u Stari porat i Felun uz Eskadrilu 303, Kamerdynera i Vukodlaka.

film2 film3


Nakon otvorenja festivala, nastavilo se druženje u Muzeju i Arboretumu, uz otvorenje kiparske izložbe mlade Gračanke Adne Stanković Bakija.

“I tu leži možda najveći dobitak protekle večeri – otkrili smo krasnu, samozatajnu umjetnicu, koja živi među nama. Uvjereni smo da će mjeseci i godine koje dolaze donijeti nove umjetničke dosege naše skulptorice” – poručuju organizatori iz TZ Gradac.

film1 film4


Brojna, zaista brojna publika u Arboretumu (teško je vjerovati da toliko ljudi može biti na otvorenju jedne izložbe i u mnogo većim mjestima i gradovima!) pokazala je svoju naklonosti i Adni i Karolini (koja je izložbu i otvorila), poželjevši se fotografirati s njima.

film6 film7

“Još jedan lijep događaj je za nama, jedva čekamo sljedeći…” – poručuju iz Turističke zajednice Gradac.

Share.

About Author

Comments are closed.