FOTO-GALERIJA NA OTVORENOM: Opuzen je postao bogatiji za 15 novih murala

0

Iako je ovogodišnji Art festival Zen Opuzen službeno trajao od 28. do 30. lipnja, peta po redu fešta kreativnosti, slobodne umjetnosti i dobrog raspoloženja se protegla na dodatna četiri dana kad su zadnji gosti umjetnici napustili ovo malo dalmatinsko mjesto. Razlog dužem trajanju su kompleksnost radova koji nisu mogli biti završeni tijekom tri festivalska dana, kao i dobra festivalska atmosfera u kojoj su i umjetnici i domaćini željeli što duže uživati.

Ovogodišnji  Art Festival Zen Opuzen okupio je trinaest street-artista iz cijeloga svijeta. Iz Hrvatske su bili Mane Mei, Jure Jurinović, Koraljko Greben, Ojo Magico, Ivan Blažetić Šumski, a iz inozemstva Jana Danilović (Srbija), Anthony Brooks (SAD), Kosmik (Germany), Willann Wln (France), Chifumi Krohom (Cambogia), Mabel Vicentef (Argentina), Fernando Leon (Holland) i Marije Maria (Holland).

Land-art umjetnik Nikola Faller iz udruge Slama Opuzen je za vrijeme rano jutarnje plime na Ušću rijeke Neretve grabljama oslikavao pješčanu plažu fraktalima i njegov dolazak u dolinu Neretve postaje tradicija koja će dugo trajati. Nesvakidašnji ambijent Doline ga posebno nadahnjuje…

Zagrebački zmajoljupci Žare i Žuža su u prijepodnevnim satima za djecu organizirali radionice izrade zmajeva koje bi potom za vrijeme popodnevnog maestrala puštali također na plaži ušća Neretve.

Bogat noćni program se sastojao od partya elektonske glazbe u Motelu Delta gdje su u petak nastapali DJ-evi iz Delta Swamp Collectiva dok se u subotu i nediljelju za plesnu atmosferu pobrinula ekipa iz GulashDisca, Yves Taquet i Jeff Jarunski, DubokoToplo.

U nedjelju 30.6.je bio, po prvi put, organziran koncert na otvorenome. Mostarska grupa Zoster je na Poljanici neretvanaskih gusara upriličila trosatni rock koncert pred 300-njak posjetitelja.

S petim Art festivalom Opuzen je postao bogatiji za 15-tak oslikanih murala čime se nastavlja nepovratno mijenjanje vizure grada. Ukupan broj murala i grafita je narastao na 70-tak.

Foto: ZenOpuzen

Cijelu fotogaleriju pogledajte na portalu LIKEmetkovic.hr

Share.

About Author

Comments are closed.