NADBISKUP BARIŠIĆ IMENOVAO NOVE ŽUPNIKE U OPUZENU, PLOČAMA, BAGALOVIĆIMA, VRGORCU…

0

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika koji pastoralno djeluju na području Splitsko-makarske nadbiskupije, prenosi portal LIKEmetkovic.hr

Nas posebno zanimaju promjene na području Neretvanskog dekanata.

Dosadašnji župnik Ploča don Ante Antunović imenovan je za župnika u Opuzena, a dosadašnji župnih don Hrvoje Dragun premješten je za župnik u Split-Mejaši. Za novog župnika Ploča imenovan je don Ante Bitunjac.

Dosadašnji župnik župe Bagalovići don Augustin Radović imenovan je župnikom Ciste Velike a na njegovo mjesto dolazi don Damir Bistrić, nekadašnji župnik Vidonja.

U župi sv. Ilije u Metkoviću službe župnoga vikara razriješen je fra Ante Prološčić, a na njegovo mjesto dolazi mladomisnik fra Darijo Sinković. Fra Ante će službu nastaviti u Šibenskoj biskupiji, u župi Drniš.

Don Miroslav Rubić razriješen je službe župnog vikara u župama sv. Nikole u Metkoviću te u Borovcima i Novim Selima n/N, a imenovan je župnikom župe sv. Karla Boromejskog – Okruk. Novi župni vikar u župama sv. Nikole u Metkoviću, u Borovcima i u Novim Selima n/N bit će mladomisnik don Dino Prkut.

Dosadašnji đakon u župi sv. Nikole u Metkoviću mladomisnik don Josip Ulić će biti župni vikar u župi Svetoga Spasa na splitskim Mejašima.

Za novog vrgoračkog župnika imenovan je fra Josip RepešaFra Branko Brnas, župnik župe Gospina uznesenja – Zaostrog razriješen je te službe, a za novoga župnika imenovan je fra Josip Bebić.

Više o imenovanjim i premještajima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji u 2019. godini možete pročitati OVDJE.

Share.

About Author

Comments are closed.