KAZALIŠTE U PLOČAMA: Dođite i pogledajte “Sirenu i Viktoriju”

0

Nakon što je “Sirena i Viktorija”, raskošna i dirljiva komedija Rusa Aleksandra Galina, u produkciji Teatra Rugantino, i izvedbi sjajnih Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja, ove godine punila Malu dvoranu Lisinski 12 puta, 19. srpnja gledamo je na ljetnoj pozornici Pučkog otvorenog učilišta Ploče!

Teatar Rugantino je za svoju ovogodišnju premijeru odabrao suvremenu i u Hrvatskoj neizvođenu komediju ‘Sirena i Viktorija’ Aleksandra Galina, jednog od vodećih ruskih dramatičara, scenarista, kazališnih i filmskih redatelja.
sirena
Sirena i Viktorija raskošna je komedija. Urnebesna komedija zabune, prije svega. Priča je jednostavna i temelji se na nizu komičnih nesporazuma: novopečena bogatašica Sirena odlučuje svojoj razvedenoj prijateljici i profesorici engleskog jezika Viktoriji priuštiti malo radosti u životu i preko oglasa joj naručuje ‘pastuha koji ispunjava sve seksualne fantazije’. No u alkoholnoj izmaglici bira pogrešan broj i umjesto očekivanog predatora u stan joj stiže komičan i nimalo privlačan znanstvenik, koji preživljava šišajući foksterijere. Nakon što su u tom čudnom susretu naši junaci premostili predrasude, socijalne razlike i nepovjerenje te otkrili intimne karte, među njima se na kraju stvara neobično zajedništvo.
sirena3
No ispod te naoko jednostavne narativne strukture i komičnog zapleta pojavljuju se vrlo aktualne teme posttranzicijskog društva, kojima Galin, kao i cijela ekipa, pristupaju kroz humor, ismijavajući junake i vrijednosni sustav novog društva. Galin tako postaje naš suvremenik u svakom pogledu, a teme, likovi i situacije – našoj su kazališnoj publici izuzetno bliski i prepoznatljivi.
Cijena ulaznice za umirovljenike, studente, đake i grupe (20 osoba i više) iznosi 50 kuna, za škole 40 kuna.
sirena4

Početak predstave u 21 sat.
Ulaz slobodan!

Share.

About Author

Comments are closed.