MARIJA VUČKOVIĆ: Nastavljamo borbu za bolju budućnost naših proizvođača hrane i ribara

0

Nastavljamo borbu za bolju budućnost naših proizvođača hrane, naših ribara i poboljšanja životnih uvjeta na ruralnim područjima. Zajedno možemo sve, naglasila je prva hrvatska ministrica poljoprivrede na danas održanom prvom kolegiju, prenosi portal Agro klub.

Prva hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković, održala je danas prvi Kolegij s državnim tajnicima, pomoćnicima ministra, ravnateljima te drugim bliskim suradnicima, s ciljem nastavka započetih operativnih aktivnosti koje se provode u resoru poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Primopredaja ministarske dužnosti, pak, održana je u petak 19. srpnja 2019. godine, nakon što je na izvanrednoj sjednici Sabora Marija Vučković dobila povjerenje zastupnika te prisegnula na dužnost ministrice.

“Iznimna mi je čast biti ministrica poljoprivrede u Vladi RH, ali ujedno i velika odgovornost. Predano ću raditi kako bih opravdala to povjerenje. Nadam se da ću odgovoriti očekivanjima poljoprivrednika, ribara i žitelja hrvatskih ruralnih područja koji su izloženi brojnim izazovima. U posljednje dvije i pol godine doživjeli smo značajne pozitivne promjene u poljoprivredi, pojednostavili procedure i pristup EU fondovima što je rezultiralo rekordnim povlačenjem sredstava, povećanjem poljoprivredne proizvodnje i povećanjem konkurentnosti”, poručila je ministrica poljoprivrede, inače magistrica ekonomije, navodi se u priopćenju.

Ministrica Marija Vučković, zahvalila se i svom prethodniku. “Zahvaljujem se Tomislavu Tolušiću koji je svojom spremnošću za suočavanje s brojnim problemima ovih resora pripremio temelje za potrebne promjene i uspostavio poseban odnos s poljoprivrednicima i ribarima, koji ću njegovati. Identificirali smo ključne probleme i krenuli s dugoročnim rješenjima. Ispred mene, odnosno nas, ovog tima s kojim već nekoliko godina dijelim dane i noći, puno je posla, ali znamo što želimo i u kojem smjeru trebamo ići. Nastavljamo borbu za bolju budućnost naših proizvođača hrane, naših ribara i poboljšanja životnih uvjeta na ruralnim područjima. Zajedno možemo sve”, naglasila je ministrica, zaključeno je u priopćenju.

Share.

About Author

Comments are closed.