DANIRA SIRIŠČEVIĆ: “Dođite na teren u vrijeme kada se prašenje događa! I nemojte obavijestiti Luku Ploče o vašem dolasku kako im ne bi dali vremena da se pripreme kao što su se pripremili prije nekoliko dana za dolazak novinara sa RTL televizije!”

0

 

Prenosimo dopis Danire Siriščević o kojoj smo pisali i koja nam se obratila za pomoć uslijed problema koji stanovnici imaju zbog prašenja ugljene prašine s područja Luke Ploče!

Pročitajte …

“Navodi u priloženom zapisniku nisu kompatibilni sa stvarnim stanjem, budući jedino što je mjerodavno i istinito je ono što se događa na terenu. A događa se prašenje iz Luke Ploče (uglavnom u poslijepodnevnim satima kada puše vjetar, što je svakodnevno) kao i prijevoz ugljena u nepokrivenim vagonima koji prolaze kroz sva mjesta Doline Neretve od Ploča do Metkovića. Ja ću vama danas poslati dva video snimka, jedan s vlakom koji juri željeznicom s otvorenim vagonima punim ugljena i drugi, napravljen u poslijepodnevnim satima u luci Ploče (kada puše vjetar)!

I molim vas nakon što pogledate, odgovorite mi dali je Nastavni zavod za javno zdrastvo Splitsko – dalmatinske županije mjerio kvalitetu zraka na pet lokacija (kojih?) i u koje vrijeme? (u jutro kada nema vjetra, niti prašenja ili)? Sigurna sam da su to obavljali u jutarnjim satima , kada nema dizanja prašine i na lokacijama koje nisu ugrožene? I zato su rezultati ispod graničnih vrijednosti koje propisuje Uredba o razini onečiščujućih tvari u zraku!

Vi možda mislite da ja/mi provjedujemo bez razloga, da nemamo drugog posla, da nam se pišu dopisi zbog dosade?

Dođite na teren, ali dođite u vrijeme kada se prašenje događa i na mjesta /lokacije , na kojima se događa i onda izmjerite granične vrijednosti. I nemojte obavijestiti Luku Ploče o vašem dolasku  kako im nebi dali vremena da se pripreme kao što su se pripremili prije nekoliko dana za dolazak novinara sa RTL televizije!

Ljudski životi su u pitanju, gospodo!  Da o ljudima govorimo, a ne o pasima i mačkama (koji su usput rečeno bolje zaštićeni nego ljudi… nemam ništa protiv životinja, dapače).

A DEMOGRAFIJA NAM JE PRIORITET, SVI ĆETE TO REĆI KADA VAM TREBA ZA SKUPLJANJE GLASOVA NA IZBORIMA, SVAKA ČAST!” – piše u svom dopisu Danira Siriščević.

Share.

About Author

Comments are closed.