„NASTUP U ZAOSTROGU OSTAT ĆE NAM TRAJNO U LIJEPOM SJEĆANJU“

0

Posjetitelji u Zaostrogu nedavno su uživali u Jazz večeri s Oridano GJ Band, u starom selu (ispred crkve Sv. Barbare).

U čudesnom ambijentu ‘sride sela’ starog sela Zaostrog, najavljeni događaj postao je DOŽIVLJAJ. Pod moćnom planinom, kamenim stoljetnim zdanjima, s pogledom od kojeg zastaje dah, osvajali su se zvuci izvrsnih glazbenika, Oridano gypsy jazz benda, koji su nadahnuti prostorom i energijom slušatelja priznali: “Nikad nismo nastupali na ljepšem mjestu!”

Što su još rekli, pročitajte u nastavku razgovora ….

Doživljaj nastupanja u klubovima i ovako, u ljetnim noćima na otvorenom? Koliko se razlikuje, koliko vama osobno nosi atmosfera prostora, dobra akustika i “scenografija” prostora?

Doživljaj nastupanja u klubovima ne razlikuje se bitno od nastupanja na otvorenom u ljetnim noćima, jer nam je kod svakog nastupa najvažnija povezanost s našom publikom. Kad se povežemo i osjetimo zadovoljstvo naše publike, pozitivnu reakciju na izvedbu, kad publika zapleše i nagradi nas pljeskom doživljaj je prekrasan bez obzira u kojem smo prostoru. Ipak, kako je ljeto posebno godišnje doba u kojem nas na otvorenom dolaze slušati ljudi koji su dodatno opušteni i posebno željni dobre zabave s obzirom da je ljeto vrijeme godišnjih odmora, nastupi na otvorenom u toplim ljetnim noćima posebno su nam dragi.

Naime, ljeti puno radimo i najviše vremena nam prođe na turneji, pa smo našoj publici zahvalni što na nas prenese dio ljetne opuštenosti i razdraganosti.

Atmosfera prostora, dobra akustika i “scenografija” prostora su važni svim glazbenicima, pa i nama, zbog čega smo organizatorima uvijek jako zahvalni za nastupe u lijepim prostorima. Kad se ljepota prostora spoji sa zadovoljstvom publike ostvaruje se naš glazbenički san.

Iskoristili bismo ovu priliku kako bismo pohvalili izvrsnu organizaciju našeg nastupa 25. srpnja 2019. u Zaostrogu, u sklopu manifestacije “Večer vina i jazza”. Atmosfera prekrasnog prostora i dobre akustike korespondirala je s izvrsnim raspoloženjem publike, zbog čega će nam taj nastup ostati trajno u lijepom sjećanju.

Kako vi, kao individue, promišljate predstavljanje jazza na najbolji način?

Jazz se po nama najbolje predstavlja u svojoj biti, onome što taj izričaj jest – iskrenost emocije. Kad svojom izvedbom postignemo da zatitraju srca naše publike sigurni smo da smo jazz predstavili na najbolji mogući način.

Kao bend s dugogodišnjim iskustvom,kako vidite turističke glazbene programe – savjet, ideja, pohvala, pokuda…

Turistički glazbeni programi trebaju biti raznoliki kako bi zadovoljili različite ukuse brojne publike. Stoga je ljeti sve dozvoljeno. Ipak, ako se opredijelimo za više programa koji nude posebne žanrove i na koje će doći možda manji broj posjetitelja, ali koji su istinski ljubitelji upravo takvih događanja, bez obzira što takvi programi ne uključuju masovnost, zadovoljstvo publike i posjetitelja svakako opravdava njihovo postojanje i takvi ostaju dugo u lijepom sjećanju – kako publici tako i izvođačima.

Share.

About Author

Comments are closed.