GORAN KARAN ODRŽAO KONCERT U PLOČAMA: “Ne znam za trenutno ljepše mjesto, hvala Ploče na srdačnom gostoprimstvu!”

0

Pred odlično ispunjenom pločanskom rivom ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje splitski glazbenik s pratećim bendom “Vagabundo” Goran Karan pjevao je Pločankama i Pločanima u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Prije početka Karanovog koncerta u Pločama veliko mnoštvo posjetitelja na pločanskoj rivi odalo je počast minutom šutnje za sve hrvatske vitezove, za sve poginule branitelje koji su dali svoj život na oltar domovine, a svima prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Ploča Mišo Krstičević.

Istaknuo je da svi veliki narodi sa zadovoljstvom, strahopoštovanjem i ponosom gledaju na svoju povijest kroz jednu realističnu prizmu te je naglasio da je danas temeljna misao i razmišljanje, čak i riječi koje hrvatski građani razmjenjuju jedni s drugim, a o kojima razmišljaju je upravo riječ ponos.

“Upravo kroz taj aspekt želim vas pozvati da budete ponosni, da se zahvalimo i danas našim herojima braniteljima koji su nam omogućili da danas imamo ovakav sustav i ovakvu državu u kojoj živimo. I na kraju vam želim svima lijepu zabavu s Goranom Karanom te da ponosni odemo svojim kućama. Hvala vam što ste došli i uživajte” – rekao prije koncerta Gorana Karana i benda “Vagabundo” gradonačelnik Grada Ploča Mišo Krstičević.

Karan se zahvalio Pločankama i Pločanima na gostoprimstvu

U više navrata tijekom koncerta splitski pjevač Goran Karan se zahvaljivao organizatorima što su ga pozvali u lijepi grad Ploče, kako je isticao.

“Hvala vam što ste nam došli u ovako velikom broju, hvala Gradu Ploče što su nas pozvali, ne znam za trenutno ljepše mjesto, drago mi je da vidim mlado i staro ispred sebe” – rekao je na samom početku koncerta ispred pločanske crkve Goran Karan.

Pjevač Goran Karan djetinjstvo je proveo u Splitu, gradu kojega, kako ističe, obožava kao što obožava i zaigrati picigin na splitskoj plaži “Bačvice”.

Veliki je humanitarac. 2007. godine bio je jedan od organizatora humanitarne nogometne utakmice i koncerta čija je zarada bila namijenjena obiteljima vatrogasaca koji su te godine tragično stradali u vatrenoj stihiji na Kornatima.

Događaj je, na splitski stadion “Poljud”, privukao više od trideset tisuća gledatelja. Na “Poljudu” je tri godine kasnije organizirao još jednu sličnu humanitarnu manifestaciju. Za projekt i manifestaciju “Naš mali svijet” napisao je i istoimenu pjesmu, koja je poslužila kao himna događanja. U ostvarivanju projekta su sudjelovale su brojne hrvatske i talijanske pjevačke zvijezde te bivši hrvatski reprezentativci.

Glazbom se počeo baviti osamdesetih godina dvadesetog stoljeća kada je radio i stvarao u bendovima kao što su “Zippo” i “Epicentar”.

Piše i foto: Augustin Markota

Share.

About Author

Comments are closed.