OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOST TE DAN HRVATSKIH BRANITELJA U PLOČAMA

0

Danas su predstavnici gradskih vlasti Grada Ploča s gradonačelnikom Mišo Krstičevićem te Policijski službenici, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Ploče i članovi udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu Ploče odali počast braniteljima Grada Ploča i svim braniteljima koji su dali živote za slobodu naše domovine Hrvatske.

Svi predstavnici i članovi udruge položili su vijence i zapalili svijeće na Centralnom križu na groblju Laniština u Pločama te na Spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima na Trg kralja Tomislava u Pločama. Time su prisutni obilježili Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja koji se danas slavi.

Molitvu je predvodio fra Kristijan Perković, župnik župe Plina – Stablina, a hrvatsku himnu je otpjevala Klapa Kolajna iz Komina.

Na svojoj facebook stranici građanima se obratio i gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević porukom:

“Danas slavimo jedan od najvažnijih dana novije hrvatske povijesti, 24. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“ kojom je oslobođen najveći dio tada okupiranog teritorija.

Svi veliki narodi realistički analiziraju svoju povijest, te nikada ne zaboravljaju svoje heroje.
Misao i riječ koja se na današnji dan čuje u svakom dijelu Hrvatske je ponos. Za to su najzaslužniji oni koji nikada ne smiju biti zaboravljeni, koji su svoje najvrijednije dali za ovu državu – hrvatski branitelji.

Drage Pločanke i Pločani, sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Budimo ponosni!”

Piše i foto: Augustin Markota

Share.

About Author

Comments are closed.