SRETNO MOMCI! Rogotin je jedna su od četiri ekipe koje su na Maratonu lađa od prvog dana!

0

Ekipa iz mjesta lađarskih kalafata-graditelja lađa jedna su od četiri ekipe koje su na Maratonu lađa od prvog dana. Rogotinjani su do 2017.godine bili su najtrofejnija lađarska ekipa maratona lađa kada su ih s trona skinuli Gusari Komin.

Prvi su pobjednici maratona lađa kojim povodom je na prošlogodišnjem Maratonu sudjelovala ekipa pod znakovitim nazivom Prvi prvaci sastavljena od veslača koji su pod zastavom Rogotina osvojili prvi maraton. Jedan od sinonima maratona lađa je rivalstvo susjednih mjesta Komina i Rogotina ovjekovječeno u dokumentarcu Rivalstvo što nas veže s maratona lađa 2006.godine, najavljuje Udruga lađara Neretve!

1 (3)

Te 2003. godine nakon velikog rivalstva s lađarima Komina u cilj ulaze zajedno što je do sada jedini put podjele prvog mjesta na maratonu lađa. U trajno vlasništvo 2007.godine dobili su veliki štit nakon tri uzastopne pobjede a 2001.godine imali su jedini put i svoju juniorsku posadu.

Rogotin zadnjih godina ne postiže rezultate koji su ga krasili u prijašnjim godinama, ali uspijevaju očuvati tradiciju sudjelovanja na svim Maratonima lađa na Neretvi, što je pohvalno!

1 (1)

Hoće li se Rogotinjani uspjeti vratiti na staze stare slave? Nadajmo se da jednog dana hoće!

Ovogodišnji veslači ekipe Rogotin na Maratonu lađa na Neretvi su:

 1. Josip Šunjić
  2. Danijel Jusufović
  3. Jure Žderić
  4. Leo Bošković
  5. Srećko Bošković
  6. Ivan Šunjić
  7. Slaven Grgurinović
  8. Ante Šunjić
  9. Zoran Šunjić
  10. Ivan Karamatić
  11. Mihovil Šunjić
  12. Robert Ereiz
  13. Kristijan Mandić
  14. Damir Šunjić
  15. Josip Markota
  16. Leo Šunjić
  17. Luka Markota
Share.

About Author

Comments are closed.