SLIJEDI TOPLINSKI UDAR: Crveni meteoalarm diljem obale, čuvajte zdravlje!

0

Državni hidrometeorološki zavod za ponedjeljak je najavio najviši, crveni stupanj upozorenja za cijeli Jadran zbog iznimno visokih temperatura. Očekuje se toplinski val s temperaturama i do 39 stupnjeva!

Crveni meteoalarm znači vrijeme opasno po život, a najteže će biti u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Sutra nas očekuje snčano i u većini krajeva vrlo vruće. Vjetar u unutrašnjosti slab, na istoku i umjeren jugoistočni, a na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 18 do 22, u gorju niža, a na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna između 34 i 39 °C.

“PODUZMITE MJERE, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, stoji u upozorenju.

Za danas prognostičari najavljuju sunčano i vruće vrijeme. Samo će u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj prijepodne mjestimice biti povećane naoblake, a u najzapadnijim predjelima ujutro može pasti i malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Bura podno Velebita okrenut će na zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C, u gorju malo niža.

Share.

About Author

Comments are closed.