NASTAVLJAJU SE MICRO:BIT RADIONICE S BOSON SETOM U NARODNOJ KNJIŽNICI PLOČE

0

Ovaj petak, 23. kolovoza od 10 sati se nastavlja projekt “Trgovina” koji je započet s provedbom u Narodnoj knjižnici Ploče.

“Već smo izradili jednu radnu maketu, ovaj put radimo novu, bolju verziju (2.0) U trgovinu ćemo postaviti dodatke iz Boson seta (svjetlo, ventilator, prekidači…), a nećemo zanemariti ni izlog, kojeg će krasiti šarena led svjetla. Neka nam se slobodno pridruže i novi zainteresirani, bit će posla za sve” – poručuju iz Narodne knjižnice Ploče.

Podsjetimo u Narodnoj knjižnici Ploče možete sudjelovati u napredim radionicama programiranja s micro:bitom i Boson setom dodataka.

BOSON moduli za micro:bit lako se uklapaju u projekte (kompatibilni su s Lego-kockama, magnetima, vijcima, čičak trakom), jednostavni za korištenje, označeni bojama za lakše prepoznavanje i kodiranje. Više o svemu možete vidjeti na radionici u pločanskoj knjižnici.

BOSON Starter Kit, kao i micro:bit uređaji donacija su Instituta za razvoj i inovativnost mladih – IRIM – Croatian Makers koji kroz pokret Croatian Makers uvodi STEM aktivnosti u obrazovno-odgojne ustanove i lokalne zajednice.

NARODNA2

Napominjemo i da su u pločanskoj Narodnoj knjižnici od prošle godine dostupni i micro:bit-ovi za posudbu, što je donacija Rotary E-kluba Hrvatska, Narodnoj knjižnici Ploče.

 

Share.

About Author

Comments are closed.