TRENER PLOČANSKOG JADRANA GORAN PROLETA PRED UTAKMICU PRETKOLA HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA PROTIV NK BELIŠĆA: „Imamo razloga za optimizam, igrači su jako dobro trenirali!“

0

Nakon 40 dana priprema pločanski Jadran Luka Ploče ovaj tjedan kreće u novu sezonu te ga odmah očekuju dvije zahtjevne utakmice.

Prva je protiv NK Belišća u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa. Nakon toga za vikend će igrati prvo kolo 3. Hrvatske nogometne lige Jug. Pločanski ‘Plavi’ u nedjelju dočekuju HNK Primorac iz Biograda na Moru.

„Prošle godine odradili smo jako dobar posao, osvojili smo Županijski kup, zapravo obranili smo naslov pobjednika Županijskog kupa i mislim da je mojim igračima ovo nagrada i poslastica za prošlogodišnju jako uspješnu sezonu“ – kaže nam u razgovoru trener pločanskog Jadrana Goran Proleta te nadodaje da ne želi pred svoje igrače stvarati pretjerani pritisak pred nadolazeću Kup utakmicu protiv Belišća koja se igra u srijedu u Slavoniji.

proleta (1)

NK Belišće, ekipa za potpuni respekt!

Nogometni klub Belišće natječe se u 3. HNL Istok i prošle godine su osvojili odlično 4. mjesto. Ekipa je to koja zaslužuje potpuni respekt te maksimalan oprez i angažman.

Doznajemo da su u pripremam za sezonu koja je kod njih već počela promijenili veliki broj igrača, točnije u klub je pristupilo 10 – ak novih igrača, dok je 10 – ak starih napustilo klub. Novi igrači treneru Proleti nisu potpuno nepoznati i naglašava da se radi o mladim, perspektivnim i kvalitetnim igračima, predvođenih s najboljim njihovim igračem koji je već veteran.

„Njihov najbolji igrač zasigurno je Zoran Ratković, veteran koji će ubrzo proslaviti 41. rođendan. Dosta još prikupljam podataka o njima, dosta smo ih već proučili i nadam se da ćemo u taktičkom dijelu biti potpuno spremni suprotstaviti se njima na gostujućem terenu u Belišću“ – optimistično će Proleta.

U Slavoniju bez Turudića i Romića

Ove godine u pločanskom Jadranu više nema Šute koji je otišao u Croatiju iz Zmijavaca, Herceg je otišao u Dugopolje, a mladi Domić je pristupio juniorima zagrebačkog Dinama.

Kao i prošle sezone, slično razmišlja i ove sezone trener Goran Proleta. Cilj mu je izvršiti afirmaciju i kvalitetan pomak mladog kadra igrača pločanskog Jadrana uz starije i iskusnije koje još uvijek ima u kadru. Smatra da je to dobar put ka ostvarivanju dugoročnog uspjeha za pločanski Jadran, ali i za sve mlade igrače koji se vide dugoročno u nekom većem i kvalitetnijem nogometnom klubu.

Kako nam kaže u razgovoru gotovo svi igrači na koje računa su spremni za utakmicu protiv Belišća, osim Zdenka Turudića koji mora odraditi kaznu crvenog kartona iz prvenstvene utakmice i Marina Romića koji još nije osposobljen. Romić je njegova velika želja i smatra da uz njega dugoročno imaju jako dobru ekipu. To je kako nam kaže važno ne samo za nadolazeću Kup utakmicu, nego i za sve naredne prvenstvene utakmice.

„Imamo razloga za optimizam, igrači su jako dobro trenirali, uključio sam ove godine u rad kineziologa Matea Ključu koji je s igračima radio na fizičkoj pripremi. Tako da mislim da smo odradili jako dobar posao. To su pokazale i sve dosadašnje pripremne utakmice, među kojima su i zadnje dvije utakmice na turniru u Metkoviću. Nastavimo li igrati onaj nogomet koji smo igrali na metkovskom turniru, mislim da za Jadran ove godine neće biti problema“ – ističe Proleta.

proleta (2)

„Želim da ova sezona bude iskorak za pločanski klub!“

U nedjelju pločanski Jadran igra prvu prvenstvenu utakmicu s Primorcem iz Biograda na Moru te ih u narednim danima čeka dug put i naporan tjedan u kojem će odigrati dvije zahtjevne utakmice.

„Želim opet naglasiti da ne želim svojim igračima stavljati veliki teret zbog utakmice Hrvatskog nogometnog kupa. Prošle godine smo se dosta potrošili u Kupu protiv Bjelovara, pa smo odmah iduće kolo izgubili kod kuće od Junaka iz Sinja. Previše smo se tada potrošili i nismo imali snage za odraditi kvalitetno obje utakmice. Ne bih volio da se takva situacija dogodi mojim igračima i ove sezone“ – napominje nam Goran Proleta, trener NK Jadrana Luka Ploče.

Upravo zbog toga ističe i želi da Jadran ove godine napravi kvalitetan iskorak u 3. Hrvatskog nogometnoj ligi Jug. Želja mu je da taj iskorak se vidi u konačnici na tablici gdje Jadrana očekuje u prvih 5. mjesta 3. HNL Jug.

Na kraju našeg razgovora Proleta je izrazio želju i potrebu zahvaliti se svim navijačima, simpatizerima i prijateljima NK Jadrana, koji prate i bodre pločanskog trećeligaša u svakom trenutku. U zahvali je spomenuo i portal Rogotin, koji također redovito prati sva zbivanja koja su vezana za Jadran!

Piše: Augustin Markota

 

Share.

About Author

Comments are closed.