NAŠA PRIČA: Rock u Pločama odbija umrijeti!

0

Ploče su oduvijek bile rockerski grad, ali već duže vremena dominaciju na glazbenom polju preuzele su cajke koje sluša veliki broj mladića i djevojaka. Teško je objasniti taj, za mnoge razočaravajući i frustrirajući, fenomen i mnogi se pitaju gdje je nestao rock and roll.

b

Jaki ritmovi koji dopiru iz jedne prostorije stare škole pokazuju da je ova vrsta popularne glazbe u Pločama još živa! Teo Bogdanović na bubnjevima, Matej Mateljak solo gitara i Matei Vujević bas gitara neumorno i svakodnevno vježbaju i ne dopuštaju da se ugasi ova dugogodišnja tradicija uz koju su se odgojile generacije Pločana.

c

Uz nesumnjivi talent i volju, ovi dečki imaju i rijetku povlasticu. Logistiku im čine prekaljeni pločanski glazbenici, koji im osim vrijednih savjeta pomažu i na druge načine. Mateju Mateljku pomaže otac Jure, o kojem, kada je pločanska glazbena scena u pitanju, ne treba trošiti riječi, bas gitaru, kao i bas pojačalo osigurali su neizostavni aktivni sudionici glazbenih događanja Ivan Dujmović Dujma i Edvin Šiljdedić Šiljo, dok o mladom bubnjaru Teu (gdje ćeš bolje garancije) brine njegov otac Vešo, legendarni pločanski bubnjar.

d

Dečki vježbaju pod budnom paskom Marija Čovića i Dade Ćubele, o kojima također ne treba trošiti riječi, a sve to ne bi bilo zamislivo bez sveprisutnog tehničara Alena Popaja. Na ovaj hvale vrijedan projekt nije imuna ni ponosna Mateiova majka Julija koja ne krije zadovoljstvošto su dečki odabrali rock, a ne cajke.

e

Premda nisu jedini rock sastav u gradu (Obala 5 i dr.) ovi momci su posebni po tome što su iznimno mladi, 15-ogodišnjaci i 16-ogodišnjaci, i kao takvi su najmlađi band na širem području. Sada s nestrpljenjem očekujemo njihov prvi nastup.

f

Share.

About Author

Comments are closed.