VJEROVALI ILI NE?! Dogodio se jedan od “onih dana” u Luci Ploče!

0

Nerijetko smo pretrpani vašim video zapisima i fotografijama u trenutcima “onih dana”, kada se dogodi situacija zvana “lučka prašina” koja već godinama u vremenskim intervalima “onih dana” terorizira građane Grada Ploča i okolnih mjesta koja su u izravnom doticaju s ugljenom prašinom iz Luke Ploče.

Jedna od borkinja protiv ovog problema u kojem se nalazimo je gospođa o kojoj smo u više navrata pisali. Ona je Danira Siriščević te nam se ponovno obratila, ali ne samo nama, nego i Upravi za inspekcijske poslove pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Danira nam naglašava da je kroz posljednja dva mjeseca, dakle kroz srpanj i kolovoz pratila situaciju problema prašine koja se širi iz Luke Ploče. Primijetila je da nije bilo nikakvih incidenata sve do nedjelje 25. kolovoza, kada je zapravo i nastala ova fotografija koju objavljujemo, odnosno video zapis koji prilažemo!

Ovaj put se ugljena prašina (zbog smjera vjetra) širila prema Pelješcu i Makarskoj rivijeri

Nepokriveni vlakovi!

Kako navodi Damira Siriščević, mještani Komina, Rogotina i ostalih mjesta su primijetili da vlakovi ponovo voze velikom brzinom nepokriveni, time se transportnim vagonima i dalje zagađuju sva ta mjesta, ljudi, vode, rijeke i jezera kao i obradive poljoprivredne površine na ovom dijelu neretvanske doline.

“Vi znate što to znači, molim Vas prisilite Luku Ploče da poštiva pravila o ZAŠTITI OKOLIŠA. Oni to mogu, ali misle samo na profit, kojeg oni i uz poštivanje propisa mogu ostvarivati ali moraju i poslovati odgovorno” – navodi Danira u priopćenju poslanom Ministarstvu zaštite okoliša i energetike te nadodaje da je zdravlje ljudi puno važnije od lučkog profita. “Svi moramo poštivati zakone RH, trebala bi se toga držati i Luka Ploče” –  zaključuje Danira Siriščević u priopćenju koje je poslala na adresu Uprave za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

“Valjda smo svi mi skupa PUNO VAŽNIJI od njihovog PROFITA! Ako svi mi moramo poštivati Zakone RH, zbog čega bi Luka Ploče bila izuzeta” – jasna je u svojim pitanjima upućenim Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Danira Siriščević.

Share.

About Author

Comments are closed.