PRVO KOLO I ODMAH DERBI: NK Neretva bez kalkulacija uoči gostovanja u Opuzenu u nedjelju

0

U subotu počinje natjecanje u Trećoj HNL južna skupina, a već u prvom kolu na rasporedu je vječiti derbi između prvih susjeda Neretvanca i Neretve, i to na Podvornici u Opuzenu. Po običaju, igrat će se u nedjelju s početkom u 17 sati i 30 minuta, uz jamstvo da će gledalište biti ispunjeno do posljednjeg mjesta, s naznakom da će mnogi promatrati taj derbi i iz osobnih automobila s magistrale.

Susreti dvaju klubova oduvijek su privlačili pažnju prijatelja nogometa pa će tako biti i u nedjelju.

I Neretvanac i Neretva mogu bez kalkulacija ući u utakmicu jer je prvo kolo pa se i mogući negativan rezultat ili jednih ili drugih uvijek može kompenzirati u nastavku prvenstva. Neretvanac je zanovio svoje redove nekim novim imenima, a u nedjelju će kako doznajemo, predstaviti i svoju novu odoru.

Neretva se već dugo priprema za prvenstvene okršaje, odigrala je više pripremnih utakmica, a na nekima je prikazala dopadljivu igru.

Uprava je dala povjerenje Goranu Galovu da i četvrtu sezonu zaredom vodi nogometaše Neretve, pa se iz toga dade zaključiti da je zadovoljna njegovim radom.

Iz kluba su u druge sredine otišli Mulać (vratar), Crnčević (u H.Dragovoljac), Juričić (HNK Šibenik), Vranjić (?),i Bencun.

Došli su: Medić (ONK Metković), Brkić (GOŠK Gabela), Krešić i Crnov iz Zrinjskog, Mate Pehar i Marin Brečić .

Evo opažanja trenera Galova :

-Mislim da smo dobili dobre nogometaše i osobe koje će doprinositi uspjesima Neretve. Tražili smo jednog napadača, ali ga nismo našli pa još tragamo. Držim da je dolazak Mate Pehara velika stvar za naš klub. On je vrlo iskusan prvoligaški igrač koji je prošao kompletne pripreme i koji će biti predvodnik naših igrača. Dugo nije igrao, ali to kao da se i ne osijeća. Naravno, svoj doprinos klubu dat će i naši standardni igrači Sršen, Glibo, Kuran, Bubalo, Ajkunić i svi ostali-.

Što se tiče susreta i utakmice u Opuzenu mladi trener kaže :

-Svaki susjedski derbi ima svoje posebne draži pa će tako biti u nedjelju. Ne krijemo da želimo pobjedu u svakom pa i tom susretu, te ćemo zaigrati bez ikakvih kalkulacija. Mislim da imamo momčad koja može slaviti i smatram da će svi naši igrači odgovorno pristupiti svojim zadaćama i ulogama na terenu. Moram reći da je Neretvanac kvalitetna momčad s dosta istaknutih i kvalitetnih pojedinaca i da će pokušati pobijediti. To isto želimo i mi. Nećemo kukati ni u slučaju slabijeg ishoda i rezultata jer je prvenstvena sezona duga i zahtjevna. No, za sada o porazu ne razmišljamo, mi smo sportaši koji na svaku utakmicu gledamo s optimizmom – zaključio je uoči derbija Galov.

Izvor: Metković News

Share.

About Author

Comments are closed.