VREMENSKA PROGNOZA: Pljuskovi i grmljavina čekaju nas u ponedjeljak!

0
Od utorka nas čeka svježije vrijeme, osobito na kopnu. U ponedjeljak sa zapada dolazi jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, prognozira Državni hidrometerološki zavod (DHMZ), a prenosi T portal.
U većini krajeva danas će biti pretežno sunčano te i dalje vruće i sparno. Mjestimice će biti umjerene naoblake, a od sredine dana su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u kopnenim predjelima. Ujutro ponegdje magla, osobito u Lici. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu ujutro bura, potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 34 °C.
Pretežno ili djelomice sunčano i vruće, a u većini područja i sparno zadržat će se i u nedjelju. Poslijepodne može biti lokalno jačih razvoja oblaka uz poneki pljusak, uglavnom u zapadnoj i gorskoj unutrašnjosti. Vjetar većinom slab, a poslijepodne će u istočnoj Hrvatskoj zapuhati umjeren jugoistočnjak, na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu uglavnom od 15 do 20, uz obalu između 22 i 26, a najviša dnevna od 29 do 34 °C.

U ponedjeljak sa zapada jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, češćim u noći na utorak. Ponegdje će oborina biti obilna, zapuhat će jak vjetar, a temperatura će osjetno pasti. Još će tijekom utorka mjestimice biti kiše, no postupno će prestajati. Od utorka svježije, osobito na kopnu.

Share.

About Author

Comments are closed.