JOŠ UVIJEK TRAJU PRIJAVE! Do sad se na sportske manifestacije u sklopu pločanskog „PloChallenge Halfmarathona 2019“ prijavilo 240 trkača!

0

Bliži nam se još jedan sportski projekt koji će ove godine prvi put održati u programu Pločanskog ljeta 2019.

Sportski je to projekt koji je u proteklim tjednima zahtijevao veliku organizaciju, trud i rad članova novoosnovane udruge Plochallenge Ploče i svih volontera koji su dali i još uvijek daju sve od sebe u posljednjim pripremama pločanskog polumaratona pod nazivom „PloChallenge Halfmarathon Ploče 2019“.

Pločanski „PloChallenge Halfmarathon Ploče 2019“ sastojat će se od PloChallenge polumaratona i štafetnog polumaratona te od MiniChallenge humanitarna utrka građana. Veliki sportski program u Pločama započinje u subotu 7. rujna od 17 sati.

PloChallenge polumaraton i štafetni polumaraton trčat će se na relaciji od Obale dr. Franje Tuđmana – Ulica Vladimira Nazora – Obala Neretljanskih gusara – Trg kralja Tomislava – Dalmatinska ulica – Stablinska ulica – Gračka ulica – lokalna cesta kroz naselja Baćina, Peračko Blato – biciklistička staza oko Baćinskih jezera – Trg Ploča – Dom športova – Gradska plaža – Kupališni prilaz – Obala kralja Petra Krešimira – Ulica Antuna Gustava Matoša – Ulica Vladimira Nazora s povratom na Obalu dr. Franje Tuđmana.

Staza ove utrke je srednje zahtjevna. Većinom je ravna s manje kraćih uspona, poručuju organizatori te nadodaju da je duljina ove maratonske dionice 21,097 km.

69542642_448146212459440_6373464698255310848_n

MiniChallenge humanitarna utrka građana je znatno kraća te joj je duljina 4,6 kilomenata, a previđeni vremenski interval u kojem se može istrčati utrka je oko 1 sat, dok se PloChallenge polumaraton i štafetni polumaraton previđa da se može istrčati za oko 3 sata.

Kako smo saznali od jedne od glavnih organizatorica i članica udruge Plochallenge Ploče Maje Erak za humanitarnu utrku građana prijavilo čak 156 ljudi, dok se za polumaraton od nešto više od 21 kilometar prijavilo odličnih 78 sudionika.

Za štafetni polumaraton koji je također iste duljine kao i PloChallenge polumaraton, prijavilo se do sada 6 ekipa koje prema pravilima trebaju imati 3 trkača. Ekipe u štafetnom polumaratonu mogu biti muške, ženske ili mješovite te i ni tu organizatori nisu stvarali ograničenja pri prijavama. Još se uvijek možete prijaviti, jer su prijave produžene do petka 6. rujna.

NAGRADNI FOND

Polumaraton
Žene –
3000 kn + medalja + pehar (djelo akademske umjetnice)
2000 kn + medalja + pehar (djelo akademske umjetnice)
1000 kn + medalja + pehar (djelo akademske umjetnice)
500 kn + medalja

Muškarci –
3000 kn + medalja + pehar (djelo akademske umjetnice)
2000 kn + medalja + pehar (djelo akademske umjetnice)
1000 kn + medalja + pehar (djelo akademske umjetnice)
500 kn + medalja

Štafetni polumaraton
Žene, muškarci, mješovito
mjesto – medalje + nagrada sponzora + pehar
mjesto – medalje + nagrada sponzora
mjesto – medalje + nagrada sponzora

Utrka građana
1. mjesto – sponzorska nagrada

2. mjesto – sponzorska nagrada

3. mjesto – sponzorska nagrada

„Cilj nam je da kroz polumaraton svake godine u Pločama i dolini Neretve produžimo sezonu. Samim time kroz ovu sportsku manifestaciju koja će rasti iz godine i godinu privući ćemo sve veći broj ljudi, gostiju i samim time i sudionika i sportaša“ – rekla nam je Maja Erak u izjavi.

Potrebno nam je još volontera koji želi raditi i pomoći u organizaciji projekta!

Maja Erak nam kaže da je njima kao organizatorima cilj kroz „PloChallenge Halfmarathon Ploče 2019“  svake godine u Pločama i dolini Neretve produžiti turističku sezonu.

„Samim time kroz ovu sportsku manifestaciju koja će rasti iz godine i godinu privući ćemo sve veći broj ljudi, gostiju i sudionika sportaša“ – kaže nam Maja, te nadodaje da bi nam svima trebalo biti u interesu još jednom poslati lijepu sliku Ploča cijeloj Hrvatskoj.

„To možemo uvelike postići kroz organizaciju ovog događaja za koji smo se dugo pripremali i na koji smo izuzetno ponosni“ – rekla nam je Maja Erak ispred udruge PloChallenge, ali i također u ime Turističke zajednice Grada Ploča koja daje potpuno pomoć i podršku ovom hvalevrijednom sportskom i turističkom projektu u Pločama uz još brojne fizičke i pravne osobe koje besprijekorno pomažu u organizaciji „PloChallenge Halfmarathona Ploče 2019“.

Organizatori apeliraju da im je još potrebno volontera koji  želi raditi i pomoći u organizaciji projekta, a svi vi koji želite sudjelovati u utrkama to još uvijek možete učiniti do petka 6. rujna na web stranici Stotinke!

Piše: Augustin Markota

Share.

About Author

Comments are closed.