3. HNL JUG: Pločanski Jadran imao je najmlađu momčad prvog kola

0

Započela je 3. Hrvatska nogometa liga Jug još prošli vikend te je upotpunjena dobrim i kvalitetnim nogomet koji su prikazale ekipe koje se ove godine natječu u trećeligaškom razredu hrvatskog nogometa.

Između ostalih rezultata pratili smo ponajviše pločanski Jadran Luka Ploče koji je pobijedio u 1. kolu neugodnog protivnika iz Biograda na Moru pred svojim gledateljima na ‘Jadranovom’

Rezultat je na kraju bio 2:1 za Pločane, a zanimljiv podatak objavila je Facebook stranica 3. HNL Jug u kojoj navodi da su Pločani u 1. kolu imali najmlađu momčad 3. HNL Jug s prosjekom godina od samo 22,1 godinu. S druge strane najstariju momčad kola 3. HNL Jug imao je upravo jadranov protivnik Primorac kojemu je prosjek godina nogometaša bio 26,7 godina.

Rezultat ovakve strategije Jadrana LP i trenera Gorana Prolete je činjenica da je drugi službeni nastup za pločanskog trećeligaša upisao mladi 16 godišnji Bruno Moro koji je došao iz bivšeg BIH premierligaša GOŠK – a iz Gabele. Moro je u Belišću upisao prvi nastup za Pločane i odigrao svih 120 minuta, a u nedjelju je protiv Primorca u Pločama odigrao svih 90 minuta.

Izvor: 3. HNL Jug

Izvor: 3. HNL Jug

Zasigurno je trećeligašu iz Biograda na Moru prosjek godina uvelike uvećao legendarni golman Radenko Šimunov, koji je upisao nastup u Pločama sa nevjerojatnih 52 godine. Kako doznajemo na facebook stranici 3. HNL Jug, novi vratar biogradskog trećeligaša je Ikuepamitan Ayotunde Ezekiel. Ayotunde dolazi iz Rijeke, a u sezoni 2016/17. bio je posuđen Šibeniku!

Statistika nakon prvog otkriva da je sveukupni prosjek godina nogometaša 1. kola 3. HNL Jug bio 23,8 godina.

Piše: Augustin Markota

 

Share.

About Author

Comments are closed.