Književnica Duška Mušić predstavit će knjigu “moje ime je duška” sarajevskoj publici

0

U petak, 13.9.2019. u 19 sati u Restoranu Avlija, bit će promocija knjige: “moje ime je duška”, autorice knjige, književnice Duške Mušić iz Ploča.

„Ne znam koliko sam puta gostovala u Sarajevu sa svojim knjigama, šest, sedam puta … Ne znam broja, ali znam da mi je svaki put trema kao da je prvi put jer tamo me slušaju i procjenjuju srcem. Sarajevo i ja se volimo javno, nikada nismo i nikada nećemo sakrivati tu ljubav, kad god ga napuštam dio mene ostane kraj Miljacke… od divnih prijatelja, mojih jarana uvijek ponesem mnogo više nego što ostavim, daju mi dušu ispunjenu do zadnjeg titraja…“ – uzbuđeno nam najavljuje pločanska književnica Duška Mušić svoju promociju knjige u Sarajevu.

„Jer, (kako kažem u dijelu moje priče o Sarajevu pod nazivom: kao da nikada nisi ni otišao) „…kada ostaviš milijun hiljada koraka na čaršiji, kroz bezistan proletiš, dovijeka čekaš u dugom redu najslađu kuglu sladoleda u Egiptu i kupuješ na tone malih kiflica u imaretu, ispričaš pola svog života labudu u pionirskoj, nasmiješ se kada ti konji proseru ispred nosa lijeno vukući kočiju po aleji, ašikuješ na bjelašnici uz vatru i rakiju, puštajući da se dim roštilja i miris brizli utisne trajno u pore i dok Miljacka raste od tvojih isplakanih i neisplakanih suza, znaš da možeš obići kuglu zemaljsku, sva mora i visove, ali ćeš se uvijek vratiti u Sarajevo, baš tamo gdje si posijao svoje sjeme i gdje je očvrsnuo tvoj korijen…“ – nastavlja nam Duška u svojoj najavi promocije knjige, koja će biti u petak od 19 sati u Restoranu Avlija u Sarajevu.

Rekla nam je književnica Mušić uz to da se očekuju posebni gosti na promociji njezine knjige, za koje ona želi da budu pravo iznenađenje za goste i posjetitelje.

Svi koji možete, navratite na još jednu promociju knjige „moje ime je duška“ pločanske književnice Duške Mušić.

Share.

About Author

Comments are closed.