Jadran Luka Ploče bolji od Zmaja iz Blata!

0
Jadran Luka Ploče je dobio na svom terenu BŠK Zmaj s 2:1, dok su u Opuzenu Neretvanac i GOŠK Dubrovnik 1919. odigrali bez pobjednika, 1:1., piše Dubrovački vjesnik.

Poveo je domaćin iz kaznenog udarca kojeg je sredinom realizirao Ante Babić, a dubrovačka momčad je izjednačila na isti način. Najstrožu kaznu u pogodak pretvorio je 15-ak minuta prije kraja Baldo Cicijelj. Domaćina je u nekoliko navrata bacio u očaj Dalibor Kristić, vratar GOŠK Dubrovnika 1919., najbolji igrač utakmice. Dubrovačka momčad je nanizala dvanaest prvenstvenih utakmica bez poraza. S devet je zaključila prošlu sezonu, a sad pobjeda kod kuće u 2. kolu (Zadar 2:1), te dva remija u gostima (Uskok na startu 2:2).

Pločani su poveli u 17. minuti. U kaznenom prostoru gostiju prilikom izvođenja udarca iz kuta prekršajem je zaustavljen Ivan Raič, koji je i realizirao najstrožu kaznu. BŠK Zmaj je prvi imao veliku priliku. U 7. minuti zatresao se okvir gola domaćina. U 30. minuti istaknuo se vratar domaćih Marko Čagalj. Prvo je zaustavio udarac Maria Marića, a nakon toga udarac Frane Urlića, koji je natrčao na odbijenu loptu. Potom se još jednom lopta odbila, sad do Domagoja Zovka, koji tuče, ali i njegov udarac zaustavlja vratar Jadran Luka Ploče. U 40. minuti udarac Abela Kalfića, ali lopta nije išla u okvir gola BŠK Zmaj.

U nastavku više prilika domaćina. Kalfić u 61. i 67. minuti, a u 65. minuti u porilici je bio Duje Tadić. Svaki put se istaknuo vratar gostiju Bruno Šutalo, koji je po drugi put bio nemoćan u 68. minuti kad je Kalfić pogodio za 2:0. Dvije minute poslije pogodak blatskih ‘crvenih’. Mario Marić je bio strijelac. U 79. i 86. minuti nove dvije prilike za Kalfića, i nove dvije obrane Šutala.

Neretva je na startu odigrala 1:1 u Opuzenu protiv Neretvanca, potom izgubila kod kuće od Zagore 1:0, a sad u Baškoj Vodi, protiv Uranie upisala novi poraz 2:1.

SEMAFOR
Zadar: 
Zadar – Primorac (B) 3:0, Ploče: Jadran LP – Zmaj 2:1, Opuzen: Neretvanac – GOŠK Dubrovnik 1919. 1:1, Unešić: Zagora – Split 1:1, Baška Voda: Urania – Neretva 2:1, Vodice: Vodice – Junak 0:3, Hrvace: Hrvace – Kamen 3:1, Klis: Uskok – Sloga (igraju kasnije).

POREDAK
1. Junak 9 bodova, 2. Hrvace 7 bodova, 3.-5. Junak, Zadar, Jadran LP po 6 bodova, 6. GOŠK Dubrovnik 1919. 5 bodova, 7.-9. RNK Split, Urania i Zagora po 4 boda, 10. Sloga (utakmica manje) 3 boda, 11. Neretvanac 2 boda, 12.-16. Neretva, Vodice, Uskok (utakmica manje) i BŠK Zmaj po 1 bod.

U 4. kolu, u utorak, 17. rujna, BŠK Zmaj dočekuje Uskoka, a Jadran Luka Ploče je gost Hrvaca. U srijedu, 18. rujna, GOŠK Dubrovnik 1919. dočekuje Zagoru, Neretva igra kod kuće protiv Vodica, a Neretvanac je gost Primorca u Biogradu.

Share.

About Author

Comments are closed.