UDRUGA LAĐARA NERETVE I UDRUGA ZA OČUVANJE NERETVANSKE BAŠTINE NA OVOGODIŠNJIM ‘DANIMA U VALI’ PREDSTAVITI ĆE LAĐU I TRUPU KAO TRADICIONALNA NERETVANSKA PLOVILA

0

Udruga lađara Neretve i Udruga za očuvanje neretvanske baštine pod zajedničkim nazivom Maraton lađa – Neretva dugi niz godina vrše promociju doline Neretve i Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i inozemstvu predstavljajući neretvansku materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu.

Svojim djelovanjem udruge doprinose zaštiti doline Neretve razvijajući kod mladih ljubav prema njenim vrijednostima i ljepotama. Posebna pozornost posvećena je predstavljanju turističke ponude kroz gastro i eno prezentacije na festivalima i sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Na ovogodišnjim ‘Danima u Vali’ predstaviti će lađu i trupu kao tradicionalna neretvanska plovila, kuharski show uz spremanje nadaleko poznatog ‘neretvanskog brudeta’, meštar Pavo Rešetinaa u sklopu programa postaviti će se video i foto izložba  ‘Maraton lađa’ kao jedinstvene turističke atrakcije i jedne od najvećih maritimnih manifestacija u Hrvatskoj.

Share.

About Author

Comments are closed.