POČELO JE, POČELO: Petarda Gusara protiv Slavena!

0

U Konavlima dvije utakmice – u svakoj po jedan pogodak, ali na kraju prvih 90 minuta nove sezone različita raspoloženja domaćina: Na Gnjilama je Sokol dočekao Župu dubrovačku te slavio pogotkom Nikše Dragića u 6. minuti utakmice, dok je na Šupjaci pjevao gost: ONK Metković je dobio Konavljanina s 1:0. U 22. minuti utakmice pogodio je za Metkovce Luka Borovac, prenosi dubrovački vjesnik.

U Žrnovu je bilo bez pobjednika. Domaćin je poveo u 40. minuti. Pogodak za Žrnovo postigao je Kristijan Redžepaj. Hajduk 1932. je izjednačio u 58. minuti pogotkom Hrvoja Gugića. Bez pobjednika, također 1:1, bilo je i u Krvavcu gdje su igrali Maestrala, prošle sezone najbolje momčadi Druge županijske lige i Croatia iz Gabrila, prošle sezone najbolja momčad Prve županijske lige. Domaćin je poveo u 22. minuti pogotkom Ivana Šutala. Sedam minuta poslije izjednačio je Vlaho Grbešić.

Najuvjerljivije je u novu sezonu krenuo Gusar, koji je u svom Kominu sa čak 5:0 dobiom Slaven. Junak ‘žutih’ zove se Ivan Medak, koji je pogađao mrežu ‘crvenih’ s Grude u 63., 85. i 89. minuti. Gusar je poveo u 41. minuti pogotkom Martina Šumana, a u 80. minuti za 3:0 strijelac je bio Drago Jelavić. 

Najuzbdljivije je bilo u Smokvici gdje je Orebić pobijedio sa 4:3. Gosti su poveli s 3:0. Prvi je mrežu domaćina zatresao u 5. minuti Toma Ujević. Potom u 36. minuti strijelac za Orebić je Vladimir Ravlić, a u 42. minuti Ivan Kordić. U posljednjoj minuti prvog poluvremena kazneni udarac za ŠD Smokvica, kojeg je realizirao Ivica Grbeša. Potom u prvoj minuti nastavka novi pogodak domaćina. Ivan Žuvela je strijelac. U 73. minuti vratar Orebića Zoran Primić je napravio prekršaj izvan svog kaznenog prostora kako bi spriječio domaćina da izjednači. Ipak, s igračem manje Orebić je u 80. minuti stigao do četvrtog pogotka (Ante Kordić). U 87. minuti treći pogodak domaćina (Antonio Pecotić), koji ipak nije uspio izbjeći poraz.

Dakle, 1. kolo nove sezone – dvije pobjede domaćina, dva neodlučena rezultata i dvije pobjede gostiju. Gledatelji su na ukupno šest terena, na svakom su se tresle mreže, vidjeli 18 pogodaka.

POREDAK
1. Gusar 3 boda (5:0), 2. Orebić 3 boda (4:3), 3.-4. ONK Metković i Sokol po 3 boda (1:0), 5.8. Hajduk 1932., Croatia, Žrnovo i Maestral po 1 bod (1:1), 9. ŠD Smokvica bez boda (3:4), 10.-11. Župa dubrovačka i Konavljanin bez boda (0:1), 12. Slaven bez boda (0:5).

Nedjelja, 29. rujna, Vela Luka: Hajduk 1932. – Orebić, Metković: ONK Metković – ŠD Smokvica, Čibača: Župa dubrovačka – Konavljanin, Gruda: Slaven – Sokol, Gabrili: Croatia – Gusar, Žrnovo: Žrnovo – Maestral.

Share.

About Author

Comments are closed.