OPĆINSKA KNJIŽNICA “HRVATSKA SLOGA” GRADAC PREDSTAVLJA POVIJESNI ROMAN “GRAČKI BOJ” AUTORA MILKA PEKE

0

Uoči premijerne promocije povijesnog romana “Grački boj”, koja će se održati na Sv.Mihovila, zaštitnika Gradca 29.9.2019.,18h u Općinskoj Knjižnici “Hrvatska sloga” Gradac predstavljaju autora Milka Peku.

Milko Peko je rođen 1963. godine u Splitu, a od rođenja živi u Gradcu na moru. Od 1982. bavi se novinarstvom, pišući članke, reportaže i kolumne za brojne novine, te književnim radom, objavljujući zbirke kratkih priča i zbirke poezije. Objavio je roman Let galebova, a Junakinje rata od Moreje i Argon Drvenički u izdanju Turističke zajednice Drvenik.

Od najranijeg djetinjstva voli strip, kao pripadnik generacije koja je naučila čitati i zavoljela čitanje zahvaljujući stripu, i veliki je kolekcionar stripova. Pisati strip scenarije počinje 2011. i dosad ih je napisao petnaest za strip albume i pet za kraće stripove.

gradac_peko

Objavljen mu je strip album Neretljanski ratnik (Stripforum, 2013., crtač Boris Talijančić), Strip revija Večernjeg lista (broj 12) objavljuje mu i strip Trešnja crtača Branka Ricova, a s crtačem Borisom Talijančićem dovršava prvi album serijala Posljednja granica, koji je objavljen u Strip reviji u brojevima 8, 13, 15 i 17. Dva nova nastavka serijala upravo se crtaju.

Opet s Borisom Talijančićem objavljuje prvi i drugi album povijesnog serijala Ponos ratnika, Ljudevit i Vjetrovi zla, posvećen hrvatskom knezu Ljudevitu Posavskom, a strip je izlazio u mnogim brojevima Strip revije Večernjeg.

S crtačem Vladimirom Davidenkom objavljuje strip Jomar neustrašivi, a isti crtač mu crta i nove strip projekte Tajna bijele planine i Adrion. Crtač Darko Kreč crta mu strip album Cinco i Sonky, Mačka zvana Hana. Kao novinar surađuje sa sarajevskom strip revijom Bosona, a za nju piše strip serijale Pipun i Ajka sa Čardaka.

Share.

About Author

Comments are closed.