PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA: Na vrhu sa 6:0 ONK Metković, i Sokol ima svih šest…

0

Na klupi ONK Metkovića nije Darko Zeljić već Tomislav Plečaš, dugogodišnji kapetan metkovskih ‘crveno bijelih’, koji su novu sezonu dočekali u odnosu na prošlu s deset novih imena. Došli su Marijo Batinović (Jadran Luka Ploče), Nikola Planinić (Branitelj Mostar), Duje Batinović i Ilija Marušić (Neretva), Filip Majić (Maestral), Nedjeljko Kaleb (Gusar), Marko Puljić (povratak s fakulteta), Ante Sokol i Roko Brečić (povratnici s policijske akademije) te Goran Šorgić (Konavljanin). Božo Medić je otišao u Neretvu, Vinko Batinović, Dario Barbir i Denis Deak u Maestral te Vladimir Štimac, Valentin Zovko i Marko Utovac, koji neće biti na raspolaganju zbog poslovnih obaveza.

ONK Metković je na startu slavio u Čilipima protiv Konavljanina pogotkom Luke Borovca, a sad je s 5:0 (Josip Plečaš u 19., Stipan Marević u 32., Toni Kežić u 37., Nikola Jelčić u 46. te Tonći Jerković u 71. minuti) nadigrao kod kuće Športsko društvo Smokvica te drži vrh Prve županijske lige sa svih šest bodova, a sa čime se može pohvaliti još i Sokol iz Dubravke, koji je na startu savladao Župu dubrovačku igrajući (i ove sezone) kao domaćin na Gnjilama, a sad je na istom mjestu bio gost te slavio protiv domaćina, Slavena. I u 1. kolu, a i sad u 2. kolu, jedan pogodak je ‘zelenima’ bio dovoljan za sva tri boda. U 1. kolu, u prvim minutama, pogodio je za pobjedu Nikša Dragić, a sad Antonio Lipotić, i to u trećoj minuti sudačke nadoknade. U 82. minuti sporna situacija – je li lopta prošla gol crtu, tj. je li domaćin oštećen (nepriznat pogodak)?

Derbi kola odigran je u Gabrilima. Prošlogodišnji prvak (Croatia) protiv prošlogodišnjeg doprvaka (Gusar) 3:2. Gosti iz Komina su vodili s 2:0 (Martin Šuman u 5. te Drago Jelavić u 29. minuti). U 57. minuti prvi pogodak domaćina – Vlaho Grbešić, a četiri minute poslije i drugi (Borna Tikvica). Gusar je od 73. minute igrao s igračem manje – Frane Jerković je dobio drugi žuti karton. Prvi tri minute prije. U 87. minuti opet se zatresla mreža gostiju (Vlaho Grbešić).

U Žrnovu je domačin poveo iz kaznenog udarca u 13. minuti (Domagoj Čule). Potom preokret Maestrala (Dario Barbir u 20. te Vinko Batinović u 28. minuti). Žrnovo je izjednačilo u 44. minuti (David Jurić), a s nova dva pogotka u nastavku stiglo do pobjede (Mario Ćalušić u 49. te Domagoj Čule u 78. minuti).

U Čibači ogled dva sastava koja su na startu izgubila s 1:0 – Župa dubrovačka je dobila Konavljanin s 2:0 (Viktor Lekaj u 58. i Zvonimir Čikato u 63. minuti). U Vela Luci također dva pogotka, ali po jedan sa svake strane – Hajduk 1932. je poveo u 8. minuti iz kaznenog udarca (Bruno Berković), a Orebić je izjednačio u 31. minuti. Za konačnih 1:1 pogodio je Ivan Roso.

SEMAFOR 2. KOLO
Nedjelja, 29. rujna, Vela Luka
: Hajduk 1932. – Orebić 1:1, Metković: ONK Metković – ŠD Smokvica 5:0, Čibača: Župa dubrovačka – Konavljanin 2:0, Gruda: Slaven – Sokol 0:1, Gabrili: Croatia – Gusar 3:2, Žrnovo: Žrnovo – Maestral 4:2.

POREDAK
1. ONK Metković 6 bodova (6:0), 2. Sokol 6 bodova (2:0), 3. Žrnovo 4 boda (5:3), 4. Orebić 4 boda (5:4), 5. Croatia 4 boda (4:3), 6. Gusar 3 boda (7:3), 7. Župa dubrovačka 3 boda (2:1), 8. Hajduk 1932., 2 boda (2:2), 9. Maestral 1 bod (3:5), 10. Konavljanin bez boda (0:3), 11. ŠD Smokvica bez boda (3:9), 12. Slaven bez boda (0:6).
3. KOLO
Nedjelja, 6. listopada, Krvavac: Maestral – Hajduk 1932., Komin: Gusar – Žrnovo, Gruda: Sokol – Croatia, Čilipi: Konavljanin – Slaven, Smokvica: ŠD Smokvica – Župa dubrovačka, Orebić: Orebić – ONK Metković.
Piše: Tonči Vlašić (Dubrovački vjesnik)
Share.

About Author

Comments are closed.