U PLOČAMA OBILJEŽEN DAN RUŽIČASTE VRPCE I SVJETSKI DAN HODANJA

0

“Svaki korak naš je jedan mali korak u borbi žene da bude snažna, a to je ujedno i opomena svim mladima koji moraju biti oprezni” – istaknula je danas na Dan ružičaste vrpce i Svjetski Dan hodanja Nataša Vojnović Peko, predsjednica udruge Vita Ploča, udruge koja se tradicionalno promiče u glavne organizatore ovakvih i sličnih događaja u borbi za zdravlje u Pločama i Dubrovačko neretvanskoj županiji.

Listopad je mjesec zdravih dojki, a današnja subota bila je prilika da Pločanke i Pločani obilježe Dan ružičaste vrpce i Svjetski Dan hodanja.

Organizatori iz pločanske udruge Vita uz potporu Grada Ploča, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije te uz suorganizaciju GO SDP Ploče, HDZ Ploče, Turističke zajednice Grada Ploča, SRU PloChallenge Ploče i Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Ploče i medijska pokroviteljstva Radio postaje Ploče i Portala Rogotin uveličali su sa svim ostalim građanima današnji dan koji je bio simboličan u borbi za zdravlje.

Program je započeo ispred pločanske udruge Vita, građani su potom pješačili ulicom Vladimira Nazora preko pločanske rive sve do crkve Kraljice Neba i Zemlje. Ispred crkve je održan prigodni program uz glazbenu pratnju Selme Oršulić, učiteljice Osnovne škole “Vladimir Nazor” Ploče.

“Ne gubite nadu i budite jaki”

“Postojimo već 21 godinu i trudimo se sve više educirati i upućivati naše članove i sve građane na potrebne preglede” – ističe predsjednica udruge Vita Ploče Nataša Vojnović Peko, osim toga nadodaje kako djeluju na području cijele Dubrovačko – neretvanske županije, pa i šire, sve do Makarskog Primorja i Makarske.

“Poručila bi građanima da nam dođu u udrugu. Vidjet će te kod nas razna mišljenja i iskustva. Kod nas nema plača, svi razgovaramo hrabro i to će svima vama koji ste suočeni s tim zdravstvenim problemima biti samo jedna velika psihološka pomoć” – zaključuje predsjednica udruge Vita Ploče Nataša Vojnović Peko.

Piše i foto: Augustin Markota

Share.

About Author

Comments are closed.